Csernobil után Gázáról szól az újabb HBO-minisorozat

A mi fiaink címmel augusztustól látható az HBO és az izraeli Keshet koprodukciójában az a 10 részes minisorozat, amely izraeli és palesztin oldalról is bemutatja a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakhullámot – írja a The Times of Israel.

Vasárnap jelent meg az előzetese a sorozatnak, amely 10 részben mutatja be a zsidó szélsőségesek által megölt Muhammad Abu Khdeir palesztin fiatal gyilkossági ügyének nyomozását.

A gyilkosságot bosszúból követték el zsidó szélsőségesek, amiért nem sokkal korábban a Hamasz palesztin terrorszervezet elrabolt és meggyilkolt három zsidó fiatalt.

Az HBO szerint az új minisorozat – amelyet két izraeli és egy palesztin filmes alkotott meg – egyaránt bemutatja a konfliktus zsidó és palesztin oldalát.

A sorozat premierje augusztus 12-én lesz, a nézők bepillantást nyerhetnek azokba a feszült eseményekbe, amelyek az 50 napig tartó gázai háborúhoz vezettek.

Our Boys (2019): Official Trailer | HBO

Filmed in Israel, Our Boys is based on the true events which led to the outbreak of war in Gaza. The series follows the investigation of Muhammad Abu Khdeir’…

A mi fiaink 2014 nyarán kezdődik, amikor a három zsidó fiatalt, Gilad Shaart, Eyal Yifrach-ot és Naftali Fraenkelt elrabolják a Hamasz terroristái Júdea és Szamária területéről, majd nem sokkal később meg is ölik őket.

Elrablásuk után Izrael nagy erőkkel kereső akciókat indított, és százával tartóztatott le a Hamaszhoz tartozó terroristákat. A feszültség tovább fokozódott, amikor június végén megtalálták az elrabolt három zsidó fiatal holttestét, majd egy palesztin fiatalt bosszúból meggyilkoltak zsidó szélsőségesek.

Ezt jelentős rakétatámadások követték a Gázai-övezetből, majd július 8-án Izrael megindította az Erős szikla hadműveletet. Légicsapásokkal és szárazföldi behatolásokkal rombolták le a rakétakilövő állásokat és terroralagutakat.

A mi fiaink Simon, a Shin Bet egy nyomozója szemszögéből is bemutatja a történteket. A rendőr azt a nehéz feladatot kapta, hogy oldja meg Abu Khdeir gyilkossági ügyét az egyre inkább ellenséges politikai környezetben.

A sorozatot Izraelben forgatták, az HBO és a Keshet International izraeli filmes cég koprodukciójában.

A rendezők: Hagai Levi (“In Treatment” és “The Affair”), Joseph Cedar (“Footnote” és “Beaufort”) és Tawfik Abu-Wael (“Atash” és “Tanathur”).

A mi fiaink augusztus 12-én, két egyórás résszel debütál, utána hétfőnként hetente vetítik a következő részeket.

Megduplázza az izraeli tinédzserek gyilkosának fizetését a Palesztin Hatóság

Izrael szerte megemlékezéseket tartanak a három jesiva diák tiszteletére, akiket öt évvel ezelőtt raboltak el és gyilkoltak meg palesztin terroristák.