Megduplázza az izraeli tinédzserek gyilkosának fizetését a Palesztin Hatóság

Izrael szerte megemlékezéseket tartanak a három jesiva diák tiszteletére, akiket öt évvel ezelőtt raboltak el és gyilkoltak meg palesztin terroristák. 

Öt éve tartoztatták le Hussam Hassan Kawasmét. Ő volt az, aki kitervelte a három jesiva diák Eyal Yifrach, (19), Gilad Shaar, (16), és Naftali Fraenkel, (16) meggyilkolását. A Palesztin Hatóság most az évforduló alkalmából megduplázza a gyilkosság kitervelőjének fizetését – írja a The Jewish Press.

A férfi tervezte el a gyilkosságot, de az elrablást két másik férfi hajtotta végre 2014 júniusában, akiket az izraeli hadsereg később likvidált. Az ő családjaik is nagy összegeket kaptak jutalmul.

A palesztin vezetés az elmúlt évben összesen 27 ezer dollárt fizetett Kawasmének.

Izrael szerte megemlékezéseket tartanak az 5 éves évforduló alkalmából.

Maurice Hirsch korábbi katonai ügyész, akinek szolgálata alatt történt a gyilkosság így nyilatkozott az ügyről: „Miután személyesen részt vettem Kawasme elleni eljárásban, láttam micsoda gonoszságot képviselt ez az ember. Felfoghatatlan számomra miért fizet neki a Palesztin Hatóság. De sajnos ez a valóság.”

A palesztin vezetés 2019-ben eddig összesen 65 millió dollárt utalt terroristáknak és családjaiknak.

Akiknek fontosabb a terror, mint a rákos gyerekek ellátása

Nem vicc: a Palesztin Hatóság nem engedélyezi a rákos gyerekek izraeli kezelését, amíg Izrael nem fizeti ki a palesztin terroristák bérét.