A New York Times szerint Izrael a felelős az iráni nukleáris telephely felrobbanásáért

Az iráni Natanz nukleáris telephely centrifugák készítéséhez használt épületét megrongáló tüzet Izrael okozta, nyilatkozta egy közel-keleti hírszerző tiszt vasárnap a New York Times-nak.

Az izraeli Ujkelet.live szemléje szerint a natanzi telep Irán egyik legszigorúbban védett létesítménye.

A névtelenül nyilatkozó tiszt szerint a robbanást egy erős bomba eredményezte csütörtökön a natanzi nukleáris komplexumban. Továbbá nem köthető Izraelhez az elmúlt héten Iránban történt számos más titokzatos tűzeset.

Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda egyik tagja szintén azt nyilatkozta az újságnak, hogy robbanóanyagot használtak, de nem határozta meg, ki a felelős.

Míg a nyomozók fontolóra vették annak lehetőségét, hogy a natanzi létesítményt robotrepülőgép vagy egy drón találat érte, úgy vélik, hogy valószínűbb, hogy valaki bevitte a bombát az épületbe, mondta a Forradalmi Gárda tagja. Még nem tudják, hogy mikor csempészték be a robbanóanyagokat, de a támadás egyértelmű rést fedett fel a létesítmény biztonsági szisztémájában.

Az Ujkelet.live teljes cikke itt olvasható.

Újabb titokzatos incidensek iráni üzemekben

Az iráni polgári védelem vezetője válaszcsapást helyezett kilátásba, bármely ország állt is a titokzatos támadások hátterében.