Stuttgarti randalírozás: Tessék továbbmenni, nem történt itt semmi!

Eddig nyolc résztvevőt tartóztattak le, egyiküket máris szabadon engedték. A vádak: testi sértés, rendőrök elleni támadás, súlyos rablás és garázdaság, egy esetben emberölési kísérlet.

Úgy látszik, a hétvége stuttgarti eseményei mégis felkavarták kissé a német politika állóvizét. Mint emlékezetes, eddigi jelentések szerint mintegy 500 „fiatalember” – többségükben migránsok – a német Antifa képviselőinek támogatásával a szó szoros értelmében szétverték Stuttgart belvárosát és kiraboltak több üzletet, többek között egy ékszerboltot.

Az első kommentárok „party-járókként, rendezvénykedvelő fiatalokként” írták körül az éjszakai tombolás résztvevőit, és az erőszakkitörést arra vezették vissza, hogy a fertőzésveszély miatt több hete bezárt „fiatalok” „nyomás alatt voltak” és valahol ki akarták tombolni magukat. Ami persze megbocsájtható bűn.

Az egész természetesen egy teljesen politikamentes esemény volt, anélkül, hogy akár szó is esett volna a résztvevők túlnyomó többségének származásáról, mert hiszen az a rasszizmus jele lett volna.

A stuttgarti rendőrség szóvivője végig kitartott amellett, hogy teljesen „politikamentes” eseményt történt, ő minden politikai célzatot azonnal kizár, és csak rosszakaratú emberek, vagyis szélsőjobboldaliak és rasszisták próbálnak valamilyen politikai tartalmat az eseményekbe belemagyarázni. Hogy a partykra éhes fiatalok mért éppen az „Allahu akbar” üvöltéssel estek neki a belvárosi üzletnegyednek, ezt a tényt, amely több filmfelvételen látható és hallható, a szóvivő meg sem említette.

„Allah Akbart” kiabáltak Stuttgartban a randalírozók

A rendőrség közölte, hogy német állampolgárságú muszlim fiatalokból és bevándorlókból állt a tömeg, ami szombat éjjel rátámadt a rendőrökre. 

A rendőrszakszervezet elnöke, Thomas Mohr szerint azonban „a legtöbb rendőr másképpen látja a dolgokat”, a média és a stuttgarti szóvivő „tudatosan bagatellizálja az alapproblémát”.

Mint elmondta, az utcai csata résztvevői „többségükben fiatal és felnőtt migránsok (…), tesztoszteronnal feltöltött fiatal emberek”, akiknek nem partykon jár az eszük. Eddig nyolc résztvevőt tartóztattak le, egyiküket máris szabadon engedték. A vádak: testi sértés, rendőrök elleni támadás, súlyos rablás és garázdaság, egy esetben emberölési kísérlet.

Hans-Georg Maaßen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal Merkel által személyesen kirúgott volt elnöke, egy interjúban kiemelte:

a rendőrség állandó bírálata a rendfenntartó erők elleni agresszió szításához vezet.

Az úgynevezett diszkrimináció-ellenes törvények, mint a legutóbb Berlinben hozott törvény, pedig oda vezetnek, hogy a jövőben csak a bennszülött németeket lehet majd ellenőrizni, mivel mindenki, aki valamilyen kisebbséghez tartozik, azonnal rasszizmus vádjával támadhatná meg a rendfenntartó erőket.

A stuttgarti vandalizmus elleni felháborodást úgy tűnik, eddig még nem sikerült teljesen elnyomni és az eseményeket átértelmezni, mint ahogyan az a német médiában és politikában ilyen események alkalmával lenni szokott. Ezt maga Horst Seehofer belügyminiszter akadályozta meg azzal, hogy hétfőn egy interjúban kijelentette:

„A szavak elszabadulása elkerülhetetlenül a tettek elszabadulásához vezet”.

Ezzel a hétvégén a berlini taz-ban megjelent cikkre utalt, amelyikben az iráni származású Hengameh Yaghoobifarah a rendőrség dolgozóit a szeméttel azonosította. Seehofer ezenkívül kijelentette, hogy a stuttgarti események tükrében a szerzőt izgatás címén fel fogja jelenteni, mivel közvetlen összefüggést lát a lázító cikk és a csőcselék tombolása között.

Jelenetek egy tombolásból:

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ez bátor kijelentés volt, melynek azonnal következményei lettek. Angela Merkel rögvest beidézte – mint már oly sokszor – a renitens belügyminisztert, aki azóta gondolkodik, hogy szavait valóra merje-e váltani. Viszont még mielőtt belső csatáját megvívhatta volna, több baloldali kirohanásairól hírhedt közéleti szereplő nyílt levélben fordult Merkelhez, hogy ezt a szégyent mindenképpen akadályozza meg, mivel ez „nyílt támadás a sajtó- és véleményszabadság ellen”.

A dolog pikantériája, hogy ugyanezek a személyek már több ízben nyilvánosan és szenvedélyesen követelték a „jobboldali sajtó” valamint különböző, nekik nem tetsző „jobboldali” művek betiltását.

Most várjuk, hogy Seehofer feljelentést tesz-e vagy sem, de a belügyminiszter ingatag jellemének ismeretében nagy optimizmusra nincs ok.

Stuttgartnak van még egy másik érdekes politikai összefüggése, mivel Baden-Württemberg tartomány és maga Stuttgart is a Zöldek vezetése alatt áll. Ezért nem tartott sokáig, amíg néhány ironikus és kárörvendő kommentátor rámutatott, hogy a baden-württembergiek csak azt kapták, amit rendeltek, hiszen a Zöldek programja, mely szerint minél több migráns, annál jobb, minden választópolgár számára ismert volt.

A szerecsenmosdatásba (mondhatnánk politikailag maximálisan inkorrektül) azonnal bekapcsolódott a Zöldek volt elnöke, a Németországban született török származású Cem Özdemir.

Aggasztó „társadalmi folyamattal” van dolgunk, egy „általános eldurvulással és az erőszak növekedésével”,

mondotta egy interjúban. Vagyis: mindenki szégyellje magát, mindenki kivétel nélkül durvul, és nem csak a társadalom egy bizonyos csoportjának a magatartásáról van szó.

Amikor a nyilvános interjú folyamán egy eléggé dühös polgár megpróbált ellentmondani neki, Özdemir a még bekapcsolt kamerák előtt egy szívélyes „Légy szíves, fogd be a pofádat” kijelentéssel tett bizonyságot a Zöldek közismert toleranciájáról.

Zavargások törtek ki Stuttgartban (Videó!)

Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.