Titokban egyiptomi biztonsági vezetőkkel tárgyalt a Moszad vezetője

A kairói látogatás célja nagy valószínűséggel a jelenlegi gázai helyzet és a Trump-béketerv kapcsán a térséget érintő biztonsági kérdések megvitatása volt.

Joszi Cohen, az izraeli Moszad titkosszolgálat igazgatója magas rangú tisztviselőkkel, köztük az egyiptomi hírszerzés vezetőjével és az egyiptomi külügyminiszterrel, tárgyalt a héten Kairóban, számolt be a titkos találkozóról a londoni székhelyű arab Al-Araby újság szombati számában – írja az Új Kelet Online.

A látogatás célja állítólag, a jelenlegi gázai helyzet és a Trump-béketerv kapcsán a térséget érintő biztonsági kérdések megvitatása volt, állítja az Al-Araby.

A kairói látogatás azt követően történt, hogy a jordán király és külügyminisztere többször is figyelmeztetett a Jeruzsálemben bejelentett egyoldalú szuverenitás kiterjesztésének a térség stabilitását érintő veszélyeire.

Mint ismeretes, Egyiptom és Jordánia az egyedüli két arab ország a Közel-Keleten, amelyek hivatalos békemegállapodást kötöttek Izraellel – emlékeztet az Új Kelet Online.

A teljes cikk itt olvasható el.

Izrael számára súlyos következményei lehetnek a palesztin szakításnak

A biztonsági koordináció felmondása mindkét félre nézve veszélyes lehet, és azt mutatja: Abbász kész egyre elkeseredettebb taktikákhoz folyamodni.