Dollármilliók jutnak a holokauszt oktatásra Amerikában

Több mint kétmilliárd forintnyi összeget szavazott meg Donald Trump a következő évek amerikai holokauszt oktatására, amelynek szakmai felelőse továbbra is a washingtoni Holokauszt Múzeum lesz. 

Az elnök a „Soha többé”-oktatási törvényt csütörtökön írta alá — írja a Jewish News Syndicate. Az új elnöki rendelet további lehetőségeket és forrást biztosít a költségvetésben a washingtoni székhelyű Holokauszt Múzeumnak arra, hogy folytassa misszióját.

A törvény arra kötelezi a világ egyik legfontosabb holokauszt múzeumát és kutatóközpontját, hogy olyan oktatási tananyagot készítsen, amely elsősorban a tanárok számára teszi hozzáférhetőbbé és hangsúlyosabbá a holokauszt jelentőségét.

Minderre 2020 és 2024 között évi kétmillió dolláros összeget — összesen nyolc milliót, csaknem két és fél milliárd forintot — biztosít az amerikai állam.

A tankönyvek mellett egy online adatbázis létrehozására, és újabb edukációs anyagok kidolgozására is kötelezik a múzeumot, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a középiskolás diákok számára hatásosabb és eredményesebb oktatási eszközöket tudjanak bevetni.

MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel
Jacky Rosen szenátor minderről azt mondta, hogy végre megtették az első lépést ahhoz, hogy egy egységes és jó minőségű alapanyagot dolgozzanak ki a jövő generációjának.

Egy biztos, van mit bepótolni az amerikai fiataloknak. A Neokohn egy nemzetközi kutatás eredményéről beszámolva nemrég megírta, hogy

minden ötödik 34 év alatti amerikainak fogalma sincs arról, hogy mi az a holokauszt.

Amerika millenniumi generációjának kétharmada nem tudja, mi az hogy Auschwitz. És közel fele egyetlen koncentrációs tábort sem tudna megnevezni.

Holokauszt-tudatlanság Amerikában

A millenniumi generáció kétharmada nem tudja, mi az hogy Auschwitz.