Omar hisz Biden vádlójának, de akkor is rá fog szavazni

A demokrata képviselőnő az nyilatkozta, hogy elhiszi, hogy Biden zaklatta az őt vádló nőt, de ettől függetlenül rá fog szavazni. 

Joe Biden metoo-ügye lassan teljesen kikopik a hírekből. Az alelnököt egy Tara Reade nevű korábbi alkalmazottja még márciusban vádolta meg azzal, hogy 1993-ban szexuálisan zaklatta. A demokraták és az amerikai média is hamar félretolta az ügyet, arra hivatkozva, hogy Reade nem megbízható, és a vád sincs kellően alátámasztva.

A republikánusok azonnal kettős mércére panaszkodtak, miután korábban Brett Kavanaugh bírót egy tinédzserkori ügy miatt hurcolta meg a sajtó és a demokraták, annak ellenére, hogy egyetlen megerősítő vallomás sem volt.

Maga Donald Trump az óvatos taktikát választotta, és nem nagyon hozakodott elő az üggyel, valószínűleg azért, mert őt is gyakran támadták ezen a területen.

Az elmúlt napokban a metoo-mozgalom vezetői mind kiálltak Joe Biden mellett, azzal érvelve, hogy csak a konzervatív média találta ki, hogy a #believeallwomen (higgy minden nőnek) minden egyes nő vallomására vonatkozna.

Ilhan Omar a legutóbbi demokrata politikus, aki támogatásáról biztosította Joe Bident. A képviselőnő hétfőn azt írta Twitteren, hogy fontosnak tartja, hogy „higgyen a túlélőknek” mert ez „egyezik az értékrendjével.” Azt is elismerte, hogy nem a korábbi alelnök volt az első számú választottja, de ennek ellenére rá fog szavazni és segíteni fogja Trump legyőzésében – írja a Breitbart. 

A brit Sunday Times néhány nappal korábban kiadott egy interjút, amiben Omar kijelentette: „hiszek Reade-nek, az igazság késhet, de soha nem szabad megtagadni.”

Alexandria Ocasio-Cortez, a kongresszus progresszív újonc-csoportjának másik tagja szintén azt nyilatkozta, hogy „úgy néz ki, valami tényleg történt” Reade-del.

Biden tagadta, hogy szexuálisan zaklatta volna Tara Reade-et, és követelte, hogy nyomozzák ki a nő állításait, de megtagadta, hogy a nőre vonatkozó szenátusi papírokban kutassanak a nyomozók.