Hányadik gyereke született Boris Johnsonnak?

Egészséges fiúgyermeknek adott életet Carrie Symonds, a brit miniszterelnök élettársa – közölte szerdán a Downing Street.

Éppen két hónapja, február 29-én jelentették be hivatalosan, hogy Carrie Symonds – akit Johnson tavaly decemberben eljegyzett – gyermeket vár, bár az akkori tájékoztatás még arról szólt, hogy a kormányfő és menyasszonya első közös gyermekének születése a nyár elején várható.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerdán közölte, hogy a 32 éves Carrie Symonds és újszülött kisfia egyaránt nagyon jól van.

Hozzátette: a gyermek szerda reggel született egy londoni kórházban.

Terhessége alatt Johnson élettársa a tünetek alapján valószínűleg átesett az új koronavírus okozta betegségen, bár – amint néhány héttel ezelőtti Twitter-bejegyzésében közölte – tesztet nem végeztek rajta, és egyheti ágynyugalom után felépült.

A Covid-19 betegséget Johnson is elkapta, egy hétig kórházban volt és három napig intenzív kezelésre is szorult.

Boris Johnson: „A kórházi személyzetnek köszönhetem az életem”

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke az intenzív osztályon történő kezelését követően elhagyta a kórházat.

A kormányfő háromheti lábadozás után hétfőn állt ismét munkába.

Az 55 éves Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön.

A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból.

Így a szerdán született kisfiú – akinek nevét egyelőre nem közölték – Boris Johnson hatodik vagy hetedik gyermeke.

Carrie Symonds az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként él a Downing Street 10. szám alatti hivatalos rezidencián.

Az elmúlt húsz évben a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra.

Boris Johnson élettársától megtagadták az amerikai vízumot

A brit miniszterelnök párjától feltehetően azért tagadták meg a beutazást, mert tavaly Szomáliföldön járt.

A munkáspárti Tony Blair fia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született.

Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de tavaly, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből.

Kapcsolatuk médiaértesülések szerint időnként viharos: tavaly nyáron – még mielőtt Johnson átvette a kormányfői tisztséget – napokig a brit sajtó első oldalain szerepeltek a beszámolók arról, hogy a szomszédok egy éjjel kihívták a rendőrséget, miután ajtócsapkodással, üvegcsörömpöléssel vegyes hangos veszekedés zaját hallották a pár akkori dél-londoni lakásából.

A kivonuló rendőrjárőr azonban megállapította, hogy semmiféle olyan törvényi kihágás nem történt, amely rendőri intézkedést igényelt volna, és sem Johnsonnak, sem élettársának nem esett baja.