Kémkedés a járvány idején – A Hezbollah hírszerzőtisztjének furcsa halála

Irán a Moszadot vádolja a gyilkossággal, míg az arab sajtóban zavaros hírek jelennek meg az eset körülményeiről. 

A Hezbollah hírszerzésért felelős tisztje, Ali Mohamed Younis éppen egy küldetésen vett részt, mikor ismeretlen támadók végeztek vele Dél-Libanonban – számolt be a The Jerusalem Post.

Az iráni és libanoni sajtó szerint a Moszad és a szövetségesei felelősek a gyilkosságért.

A likvidálásról az iráni Fars News Agency számolt be elsőként és még a feltételezett helyszínről is publikáltak egy fényképet. A libanoni sajtó információi szerint a férfire az autójában találtak rá. Az elkövetők biztosra mentek, miután kés és golyó nyomait is megtalálták az áldozaton.

Az iráni médiával ellentétben az Al-Quds Al-Araby szerint valószínű, hogy a kémek beszervezésével foglalkozó tisztet a munkája miatt ölték meg.

A Janoubia weboldal már jóval részletesebben számolt be az esetről, ők azt írták, hogy a hírszerzőt három autóval vették körbe, majd lelőtték. Az oldal szerint a férfi nem volt egyedül, de társa csak könnyebben sérült meg, ráadásul a libanoni rendőrség őt tartóztatta le a gyilkosságért.

A Hezbollah terrorszervezet nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről, és csak annyit erősítettek meg az arab sajtónak, hogy Younis valóban az ő tisztjük volt.

Az eset két héttel azután történt, hogy ismeretlenek megölték Antoine Hayeket, egy Izrael által támogatott libanoni milícia korábbi tagját.

A Hezbollah igyekszik megfékezni a koronavírust, amit ő hozott Libanonba

Hezbollah mentői és önkéntesei Beirut utcáit fertőtlenítik. A terrorszervezet azt közölte, hogy az erejét mostantól a vírus terjedésének megakadályozására fordítja.