Nácik és muszlim szélsőségesek is terjesztik az antiszemita vírust Németországban

Hetekkel ezelőtt az arab világban már megfigyelhettük, most Berlinből jelentik: a világjárvánnyal együtt terjed a zsidógyűlölet.

A Der Taggespiegel c. napilap szerint az utóbbi időben tapasztalt antiszemitizmus Izraelt és a világ zsidóságát teszi felelőssé a világjárvány kialakulása miatt is. Ugyanez figyelhető meg néhány Perzsa-öböl menti arab országban is.

Felix Klein, a zsidóellenes atrocitások monitorozásával megbízott német kormánybiztos arról beszélt, hogy számára nem is okozott különösebb meglepetést az, hogy a zsidókat vádolják a sok ezer ember halálához vezető vírus elterjedésével.

Arab paranoia: izraeli-amerikai összeesküvés áll a koronavírus mögött

Néhány lap azt állítja: Washington és Jeruzsálem szánt szándékkal, gazdasági haszonszerzés céljából robbantotta a ki a világjárványt.

Németországában tavaly rekord méretű zsidóellenességet regisztráltak. Átlagosan naponta öt alkalommal ért inzultus zsidókat Németországban – összesen 1839 esetről jelentettek.

A legkegyetlenebb antiszemitizmus bontakozik ki ezekben a gyűlölködő megnyilvánulásokban. Zsidó gazdasági hatalomátvételről, Izrael által fejlesztett biológiai fegyverekről, az ellenszerekkel nyerészkedő zsidóságról van szó, sőt, még arról is, hogy a vírussal akarják csökkenteni a világ lakosságának számát

— ismertette tapasztalatait a kormánybiztos.

A Kleinnel készített interjúban szó van arról is, hogy az atrocitások zöme a világhálón kap teret, sok közülük kifejezetten népszerű online platformokon is fertőz. A kormánybiztos sürgette, hogy akik ilyen tartalommal találkoznak, jelentsék azt a rendőrségnek, így a hatóságok bűncselekmény miatt kereshetik meg a tartalomszolgáltatókat.

Az esetek többségében szélsőséges jobboldali és neonáci csoportosulások terjesztették az antiszemita tartalmakat, de akadtak muszlim radikálisok is a gyűlöletbeszédet terjesztők között.

Minden ötödik német egyetemi tanár elutasítja Izrael létezéshez való jogát

Az ország lakosságának 40%-a ellenszenvvel viseltetik Izrael iránt.