Palesztinok gyújtottak fel egy menekülttábort Leszboszon

A görög hatóságok letartóztattak három palesztint, amiért gyújtogattak Leszbosz szigetén — írta a Jerusalem Post.

A Szigeten (Sto Nisis) című görög lap szombati cikke szerint az egyik, 59 éves elkövető a sziget központjában, Mitilíniben él, és rendelkezik görög útlevéllel. A másik két palesztin Athénban lakik, és onnan utaztak a szigetre.

A lap szerint egy negyedik gyanúsított is részt vett a merényletben. A rendőrség a környező üzletek biztonsági kameráinak felvételei alapján indítottak vizsgálatot ellenük.

A zsúfolt görög menekülttáborokat drámaian fenyegeti a koronavírus

Az EU 42 ezer menedékkérő evakuálására szólított fel, mert a zsúfolt táborokban a legyengült emberekre komoly veszélyt jelent a vírus.

Az elkövetők állítólag a svájci One Happy Family közösségi központnál gyújtottak tüzet. A lángok nem okoztak személyi sérülést a táborban élő 1500 bevándorló között.

Dr. Nikos Michailidis szakértő a Jerusalem Postnak hangsúlyozta: az esetet szélesebb kontextusban érdemes elhelyezni. A görök-török határ mentén Recep Tayyip Erdogan emberei több ezer bevándorlónak segítenek az európai országba bejutni, hogy így destabilizálják a görög államot. Az sem elhanyagolható tény, hogy a török vezető köztudottan kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik a palesztin szervezetek körében, szerte a világon.

Erdogan támogatásával szerveznek terrorakciókat izraeli civilek ellen

Az izraeli elhárítás szerint a Hamász gyilkos terrorakcióit török állami háttértámogatással szervezik a Boszporusz partjáról.