Újabb megszállott anticionistát kért fel tanácsadójának Sanders

Phillip Agnew szerint a cionizmus „rasszista és kiközösítő ideológia”.

Több Izrael-barát és zsidó szervezet kérte kedden Bernie Sanderst, hogy vonja vissza lépését, és ne nevezze ki vezető tanácsadójának azt a radikális aktivistát, aki korábban heves Izrael-ellenes kijelentéseket tett.

Phillip Agnew-t, a Dream Defenders nevű csoport alapítóját múlt hét vasárnap bízta meg Sanders. Akkor így méltatta:

„Tehetséges szervező és generációjának egyik legkritikusabb hangja a faji és egyenlőségi kérdésekben”.

Felmerül a kérdés, hogy mivel érdemelte ki a fiatalember az amerikai demokrata elnökjelölt-aspiráns dicséretét? A nemzetközi B’nai B’rith vezetői szerint nem sokkal. „Agnew aktivista szervezete, a Dream Defenders gyerekek számára népszerűsítette az USA által 1997 óta terrorista csoportként számon tartott Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) Népi Frontját” – hangsúlyozták, ahogy azt is:

Agnew az Izrael-ellenes BDS-mozgalom képviselője.

Nem mellesleg a tanácsadónak felkért aktivista középiskolásoknak szóló „tanterve” Izraelre „megszállt Palesztinaként” utal, és egy kommunista párt létrehozása mellett „Palesztina felszabadítását” hangsúlyozza – idézi az Algemeiner.

2015-ben Agnew egy cikkében egy „Palesztinában” tett látogatásáról írt. „Rideg volt, amit ott láttam. Rasszizmust és etnikai kiváltságokat maszkíroznak egy Zsidó Államként” – írta a férfi.

A cionizmusról beszélve azt mondta, az egy „rasszista, kizsákmányoló és kiközösítő ideológia”.

Egy 2012-es tweetjében pedig azt állította: „Amerika továbbra is támogatja Palesztina gyilkos megszállását. Ma a ‘Cion’ milliók számára poklot jelent a földön”. Máskor pedig a 9/11-es tragédia kapcsán arról beszélt, hogy Amerika „saját állampolgárait ölte meg a pénz nevében”.

De nem Agnew az egyetlen, akit Sanders hasonló nézetekkel kért fel környezetében arra, hogy segítse munkáját. A vermonti szenátor korábbi kampányrendezvényén felszólaló imám a múltban Izrael megsemmisítését szorgalmazta. Linda Sarsour személyében pedig egy olyan hírhedt „feminista-iszlamista” aktivista támogatását szerezte meg, aki a BDS Izrael-ellenes bojkott mozgalom képviselője, rendszeresen felszólal a saría törvények mellett, és a cionizmus szerinte a „fehér felsőbbrendűség doktrínája”.

Úgy tűnik, az új támogatók sem hoznak Sandersnek szerencsét, ugyanis a vele rivalizáló Joe Biden nyerte meg kedden a michigani előválasztást, és ezzel kommentátorok szerint jelentős lépést tett afelé, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje a 2020-as amerikai elnökválasztáson.

Joe Biden újabb három államban ütötte ki Bernie Sanderst

A volt alelnök eddig 841 delegátust gyűjtött össze, a vermonti szenátort viszont egyelőre csak 579 küldött támogatja.