Kik „gyilkolták meg” Michael Bloomberget?

A demokrata elnökjelölt-aspiráns Wikipédia-oldalán valaki azt írta, hogy február 19. óta halott.

Csütörtökön hajnalban — magyar idő szerint 3:38 és 3:41 — között Michael Bloomberget „halottnak nyilvánították” — legalábbis angol Wikipedia-oldalán. A Jerusalem Post cikke szerint az egykori New York-i polgármester, és demokrata elnökjelölt-aspiráns életrajzába egy “DQUACK02” nevű felhasználó írt kitalációkat, amiknek szerkesztési előzményei még most is láthatóak.

Az oldalon az állt: „Meghalt: 2020. február 19. Halálának oka: Elizabeth Warren szenátor”

A feltételezhetően tréfának szánt történet hátterében áll, hogy a halál megjelölt időpontjában Bloomberg épp a nevadai demokrata jelöltvitán vett részt. Percekkel az esemény kezdete után pedig Warren a zsidó politikusra nézett, és támadóan azt mondta:

„Szeretnék arról beszélni, hogy kivel is szemben indulunk; egy milliárdossal, aki a nőket »kövér nőcskéknek« és »lóarcú leszbiknek« nevezi. Nem Donald Trumpról beszélek. Hanem Bloomberg polgármesterről”.

Az ezután megjelent halálhírt egy „Cgmusselman” nevű felhasználó gyorsan eltávolította, ám többen képernyőképeket mentettek le róla, és a közösségi médiában is hamar szárnyra kelt a történet.

Melyik demokrata elnök lenne jó Izraelnek, illetve a zsidóságnak?

Ahogy szűkül a mezőny, itt az ideje megvizsgálni, mik a főbb demokrata elnökjelölt-aspiránsok nézetei: antiszemitizmusról, Izraelről, zsidóságról.