Bar Refaeli megúszhatja a börtönt, de az édesanyja nem

Kilenc hónap közmunkával megúszhatja adócsalási ügyét Izrael egyik leghíresebb modellje, anyja viszont egy év négy hónapra rács mögé kerülhet – írja az i24News.

Bar Refaeli és anyja a vád szerint hazudott az adóhatóságnak, és eltitkoltak információkat arról, hogy a szupermodell hol élt életvitelszerűen, ami adózási szempontból volt lényeges.

Ha belemegy a vádalkuba, Izrael legsikeresebb modelljének kilenc hónap közmunkát kell végeznie adócsalás és hamis bevallások miatt.

Bar Refaeli azt is közölte, nem tudott arról, hogy anyja megpróbálta elrejteni a bevételeket a hatóságok elől.

Több millió dolláros csalással vádolják Bar Refaelit

A gyönyörű izraeli modell ügyében a hatóságok szándékos félrevezetése is felmerült.

Bar anyja, Tzipi Refaeli egy év négy hónap börtönbüntetést kaphat a megállapodás szerint.

Továbbá modell szüleit pénzmosással is gyanúsítják, amiért azt állították hogy bankszámlák kedvezményezettjei voltak, miközben az a lányuk volt valójában.

Az izraeli adóügyi törvények szerint a helyi lakosoknak a külföldi bevételeik után is adót kell fizetniük, míg a nem ottlakóknak csak az izraeli bevételeik után kell fizetniük.

Börtönbe menne Bar Refaeli anyja

Az adóhatóság szerint a modell elhallgatta a 2009-2010-es évet illető keresetét.

Az adóhatóság szerint a modell a 2009-2010-es évet illetően megtévesztette a hatóságot azzal kapcsolatban, hogy pontosan hol is tartózkodott életvitelszerűen.

Refaeli és ügyvédi csapata szerint a nő akkori szerelménél, Leonardo DiCaprionál Amerikában töltötte az év nagy részét, ezért nem volt érvényes rá az izraeli adófizetési kötelezettség.

Ezzel szemben az adóhatóság azt állapította meg, hogy a szupermodell folyamatosan ingázott, és két tel-avivi luxuslakásban is életvitelszerűen tartózkodott.

Bar Refaelinek 4,5 millió dolláros (1,3 milliárd forintnyi) adóhátralékot kell befizetnie.