Rálőttek egy dél-izraeli településre, ahol Ganz épp kampányolt

A Kék és Fehér párt ellenzéki vezetője a helyiekkel találkozott szombaton, mikor Gázából rakétatalálat érte a dél-izraeli Nahal Ozt. Az incidens során senki sem sérült meg.

Gázai terroristák rakétát lőttek ki egy dél-izraeli településre, miközben ott tartózkodott Beni Ganz, a Kék és Fehér párt vezetője. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a rakéta egy üres területen landolt — számolt be a Ynet.

Az elmúlt napokban több rakétát lőttek rá Izraelre Gázából, amelyre az izraeli légierő Hamasz célpontok bombázásával válaszolt. 

Ganzzal volt a támadás alatt Gabi Askenázi, az izraeli hadsereg korábbi vezérkari főnöke is.

Az amerikai béketerv bejelentése óta újrakezdődtek a Gázából Izraelre irányuló támadások. Sem az övezet, sem a palesztin hatóság nem tartja elfogadhatónak az abban foglaltakat. A terrorszervezetek a támadások fokozását ígérik, Mahmúd Abbász palesztin vezető pedig kijelentette, minden kapcsolatot megszakít Izraellel és az Egyesült Államokkal a lépés kapcsán. Abbász nem először tett hasonló kijelentéseket.

Netanjahu első számú kihívója a rendezvényen megköszönte a déli-izraeli lakosok kitartását, akik szerinte megérdemlik, hogy végre megoldódjon a helyzetük.

Szombaton három léggömbre szerelt bombát is találtak a Gáza menti zsidó településeket, amiket a rendőrség tűzszerészei hatástalanítottak.

A támadásokra az izraeli hadsereg Hamász célpontok lebombázásával válaszolt – írja az i24NEWS. Az IDF a Twitteren azt üzenete, hogy a gázai terrorszervezetet tartja felelősnek a helyzetért.

Az izraeli védelmi minisztérium bejelentette, hogy a támadások miatt befagyasztják az övezetbe menő betonimportot, illetve ötszáz fővel csökkentik azoknak a számát, akik munkaengedéllyel beléphetnek Izrael területére.

Ha a támadások folytatódnak akkor Izrael további szigorításokat léptethet életbe.

Moralitásjáték a Közel-Kelet abszurd színházában

Az oslói folyamat lényege nem a béke volt, hanem az, hogy örök ideológiai defenzívába szorítsa Izraelt. Robert C. Castel publicisztikája.