Hordágyon vitték el Ferihegyről egy kínai gép pilótáját

Mentő szállította el a Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landoló járatának pilótáját – írja a Magyar Hang.

A lap egy, a repülőtéren dolgozó forrásra hivatkozva azt írja, a repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

A Magyar Hang késő este megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely megerősítette értesülésüket. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.

 „A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel.

Az első tisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette” – olvasható egyebek mellett a cég közleményében.

Koronavírus: itt az első magyar karantén

A gödi Samsung a vírus terjedése miatt munkába állás előtt orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait.

Közben kedd estére 132-re emelkedett Kínában a tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt elhunytak száma, azaz egy nap alatt további 25 beteg halt meg – adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

A bizonyítottan a kórokozó által fertőzöttek száma 1459-cel 5974-re emelkedett, a gyanús eseteké megközelíti a 10 ezret. Malajziában – az ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint – négyről hétre nőtt a fertőzöttek száma, mindannyian kínai állampolgárok.

Franciaországban pedig egy újabb esetben mutatták ki az új típusú koronavírus okozta megbetegedést, így a bizonyítottan fertőzöttek száma négyre emelkedett – közölték kedden este a francia egészségügyi hatóságok.

A negyedik beteg egy nyolcvanéves kínai turista, akit válságos állapotban kezelnek.

Az idős férfi – a másik három beteghez hasonlóan – a járvány epicentrumának számító Hubei tartományból érkezett Franciaországba, jelenleg egy párizsi kórház intenzív osztályán fekszik. A francia egészségügyi hatóságok vizsgálják, hogy a beteg kivel lépett kapcsolatba, amióta Franciaországba érkezett.

Hét magyar kért kimenekítést Kínából, egyelőre hiába

Nyolc magyar van a kínai Hupej tartományban, amely zárlat alatt van a koronavírus miatt. Heten kértek kimenekítést, de a kínaiak egyelőre nem engedélyezték.