Szőke Abigél a Variety ígéretes tehetségei között

Az amerikai magazin minden évben választ 10 európai filmest, akikre szerintük oda kell figyelni. Idén az „Akik maradtak” című magyar film fiatal főszereplője is szerepel a listán. 

Immáron hatodik alkalommal készített összeállítást a Variety magazin szerkesztősége azokról az európai színészekről, rendezőkről, és producerekről, akikre szerintük érdemes odafigyelni.

Az idei listán Szőke Abigél az egyetlen színésznő. A lap szerint a művésznő „erőteljes alakítást” nyújtott és „elcsavarta a nézők fejét” Tóth Barnabás filmjében.

A 21 éves tehetség a második magyar, aki szerepel a Variety válogatásában, három éve Tenki Réka is felkerült a listára.

A Variety tavaly nyáron nagyon pozitív hangvételű kritikát jelentetett meg az „Akik maradtakról.” Az újság kritikusa Szőke Abigélt „revelációnak” titulálta, a filmet pedig „rendkívülinek és megrendítőnek” nevezte.

A film rákerült az Oscar jelöltek rövid listájára, de a top 5-be végül nem választották be. A filmről Pelle János írt kritikát a Neokohnnak.

Apácazárdába is vágyott, most Izrael érdekli az Oscar-jelölt magyar film új csillagát

Az év filmes meglepetése az alig 21 esztendős Szőke Abigél teljesítménye az Oscar-díjra jelölt Akik maradtak című film főszerepében. Exkluzív interjú a lelkileg-művészileg a zsidó családi gyökereiből is táplálkozó, Izraelbe vágyó sztárjelölttel.