A demokraták blokkoltak egy Iránt elítélő határozatot

A képviselőház demokrata többsége leszavazta azt a tervezetet, amely elítélte volna Iránt az ukrán utasszállító lelövéséért. 

A demokraták kedden leszavazták, hogy megvitatásra kerüljön egy Iránt elítélő nyilatkozat az amerikai kongresszusban. A határozat elítélte volna 1500 iráni tüntető meggyilkolását, valamint az ukrán utasszállító lelövését – írja a The Daily Wire. 

Decemberben még az ENSZ Közgyűlés is elfogadott egy nyilatkozatot, amely elítélte Irán emberjogi visszaéléseit. Ennek fényében meglepő, hogy

egyetlen demokrata sem szavazott a mostani határozat mellett.

A tervezetet a ház ellenzékének republikánus vezetője, Kevin McCarthy nyújtotta be. A politikus csalódását fejezte ki, hogy a demokraták úgy tettek, mintha a szavazás a politikáról és nem az emberi jogokról szólna.

„Ha nem hiszed el, hogy a demokratáknak az egyoldalú politizálás a legfontosabb, akkor gondolj erre a nevetséges ellentmondásra: tegnap blokkoltak egy iráni tüntetőket támogató javaslatot. Ma pedig folytatják a kamu impeachment-eljárást az elnök ellen”

– írta Fred Keller, Pennsylvania 12. körzetének republikánus képviselője a Twitteren.

A demokrata képviselők gyakorlatilag megakadályozták, hogy vita legyen a témában, vagy változtatások legyenek a határozatban, egyszerűen elkaszálták a teljes tervezetet.

Inkább az ördög, mint Trump? – A baloldal esete Szulejmáni halálával

A demokraták és a média egy része akkor se veszi észre az ellenséget, ha az előtte áll, és az arcába kiabálja, hogy „Halál Amerikára.” Hajdú Tímea írása.