Uri Geller Brexit-illuzionista kormányzati állásra pályázik

Telepatikus erejére hivatkozva jelentkezett Uri Geller a brit kormányfő tanácsadójának állásajánlatára, amelyben különleges képességgel rendelkező különcöket is keres az új kormány mellé, tanácsadónak – írja az Arutz Sheva.

A brit-izraeli állampolgár illuzionista Dominic Cummingsnak, az egyik vezető Brexit-stratégának, Boris Johnson miniszterelnök főtanácsadójának felhívására jelentkezett. A levelet megmutatta az AFP hírügynökségnek is, amely úgy kezdődik: „Kedves Dom!”

„Azt mondtad, a jóslás és az előrejelzés tudományának élvonalából keresel embert, nos, nem kell tovább keresned”

– írta a 73 éves Uri Geller.

„Valódi telepatikus erőm van, csak kérdezd meg a Moszadot, a CIA-t és a Pentagont”

– tette hozzá, utalva arra a régi állítására, hogy dolgozott az izraeli és az amerikai titkosszolgálatoknak.

„Jelenleg az Uri Geller Múzeum megnyitásán dolgozom Izraelben, de megfontolnám a visszaköltözést Nagy-Britanniába egy jó állásajánlat esetén”

– írta az illuzionista.

Uri Geller: Izraelnek nagyon erős, kozmikus ereje van

A magyar-zsidó származású izraeli előadóművész spirituális okokból kényszerült elhagyni Angliát.

Dominic Cummings múlt héten írta a személyes blogjában, hogy szerinte hogyan kellene strukturáltabbá tenni a brit döntéshozók és tanácsadók képességeit és mentális hátterét.

A sokak által támadott tanácsadó, aki a Brexit-népszavazás kilépés párti kampányának egyik vezetője volt, egyebek mellett azt írta, hogy szokatlan embereket is keres, különböző képességekkel.

Adatszakértőket, szoftverfejlesztőket, közgazdászokat, politikai, kommunikációs szakértőket keres, de „kívülálló különcöket is, különleges képességekkel”.

A felhívás megmozgatta a Johnson-támogató Uri Geller fantáziáját.

Decemberben azt állította, hogy segített Boris Johnsonnak megtartani a miniszterelnöki posztját azzal, hogy neki ajándékozta a néhai Golda Meir kanalát, mely annak idején a legendás miniszterelnök asszonyt töltötte fel pozitív energiákkal.

Jelentkezésében, amelyhez csatolta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ajánlását is, széles élettapasztalataira is hivatkozik.

Azt állítja, hogy szórakoztató fellépései, kanálhajlítós tévéműsorai és más illúziói tökéletes álcát nyújtottak a valódi munkájához, a kémkedéshez.

„Titkosszolgálati munkámmal segítettem a Sivatagi Vihar hadműveletet (1991-es Öbölháború), segítettem titkos alagutak megtalálását Észak-Koreában és sikerült törölnöm kritikus diplomáciai dokumentumokat, miközben Moszkva felé tartottak. Sokan kételkednek a képességeimben, de az elért eredményeket nem lehet trükknek, vagy illúziónak nevezni”

írta Uri Geller.

Azért is lenne fontos az alkalmazása szerinte, mert Nagy-Britannia kemény tárgyalások előtt áll az Európai Unióval a Brexit utáni kereskedelmi kapcsolatokról.

„Részt vettem a szovjetekkel folytatott nukleáris leszerelési tárgyalásokban, az orosz delegáció vezetőjét pozitív gondolathullámokkal bombáztam, és végül aláírták az egyezményt a nukleáris fegyverek csökkentéséről ”

– jegyzi meg.

„Talán használhatnám a képességeimet a Michel Barnierrel folytatott egyeztetéseken is”

– írta Uri Geller, az EU Brexit-ügyi főtárgyalójára utalva.

Az illuzionista úgy zárta levelét: „Köszönöm, ha fontolóra veszik az alkalmazásomat.”

Uri Geller nem először próbál aktivizálódni a brit politikában. Korábban épp a kilépést ellenzők táborát erősítette, odáig ment, hogy ő egymaga kész megállítani a Brexitet.

Uri Geller Claims He’s Going to Stop Brexit Telepathically | This Morning

Subscribe now for more! http://bit.ly/1JM41yFUri Geller talks to us live from Israel about his plans to stop Brexit with his mind and asks us to help him.Bro…

Azt írta Theresa May akkori miniszterelnöknek, hogy telepatikusan érzi: a britek többsége ellenzi a Brexitet, ezért akár a közbelépés mellett is dönthet, ha az ország élén állók nem lépnek vissza.

„Nagyon szeretlek, de nem fogom megengedni, hogy a Brexitbe vezesd Britanniát.”

– írta a miniszterelnöknek.

Uri Geller: „Kész vagyok megállítani a Brexitet”

Az  izraeli-brit tévés személyiség figyelmeztető üzenetet küldött Nagy-Britannia miniszterelnökének.