Uri Geller: „Kész vagyok megállítani a Brexitet”

Az  izraeli-brit tévés személyiség figyelmeztető üzenetet küldött Nagy-Britannia miniszterelnökének. 

Uri Geller készen áll arra, hogy telepatikusan megállítsa Nagy-Britannia kiszállását az Európai Unióból — olvasható a The Guradian írásában. A szigetország vezetőjének szánt nyílt levelében arról írt az illuzionista, hogy „pszichésen” érzi: a britek többsége bizony ellenzi a Brexitet, ezért akár a közbeavatkozás mellett is dönthet, ha az ország élén állók nem lépnek vissza.

Tehersa Maynek címzett üzenetében így fogalmazott:

„Nagyon szeretlek, de nem fogom megengedni, hogy a Brexitbe vezesd Britanniát.”

A Magyarországon is ismert tévészemélyiség figyelmeztetésül azt üzente May-nek, hogy még mindig van esélye magától visszalépni, ellenkező esetben azonban mindenképp cselekvésbe kezd.

A levélbe foglaltak szerint Uri Geller 21 éve áll kapcsolatban a brit miniszterelnökkel, aki korábban az otthonába is ellátogatott. Meglehetősen személyes hangvételű üzenetében ez olvasható:

„Három évvel a miniszteri kinevezésed előtt megjósoltam a győzelmedet, amikor megmutattam neked Winston Churchill kanalát a Cadillacemben — amiről azt kértem, hogy érintsd is meg”.

A kételkedők számára jó hír lehet, hogy Uri Geller arra is ígéretet tett, hogy — ha rajta múlik — az antiszemita botrányairól is jól ismert Jeremy Corbyn sosem fog kulcsot kapni a Downing utca 10. alatt, ahol az Egyesült Királyság kormányának székhelye áll.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a londoni kormány még nem hívott össze különleges válságtanácskozást, és a Buckingham-palotából sem reagáltak Uri Geller üzenetére.

EU-csúcs: a többség kiáll a Brexit határidejének meghosszabbítása mellett

Az Európai Tanács kétnapos ülésén Angela Merkel és Emmanuel Macron mellett Jean-Claude Juncker is bejelentette, hogy támogatja a határidő meghosszabbítását.