Trump és a Pentagon vitája: bombázzanak-e iráni kulturális célpontokat?

Donald Trump vasárnap még 52 iráni célpont, köztük kulturális jelentőségű helyszínek bombázásával fenyegette meg Iránt arra az esetre, ha megtorolnák Kaszim Szulejmani meggyilkolását, védelmi minisztere most mégis ellentmondott neki — írja a Huffington Postra hivatkozva a 444.hu.

Mark Esper védelmi miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Irán ügyében követni fogják a fegyveres konfliktusokra vonatkozó előírásokat, és kiemelte, hogy

ebbe nem fér bele kulturális jelentőségű helyszínek bombázása.

Közben a The New York Times arról ír, hogy a hétvégén több mint száz amerikai állampolgárságú iránit tartóztattak fel a kanadai-amerikai határon, és többeket hosszasan, órákon keresztül faggattak, egy részüktől meg is tagadták a belépést. A beszámolók szerint alaposan kikérdezték őket a családi hátterükről és politikai nézeteikről.

A határvédelmi hivatal szerint senkit sem tartottak fogva, vagy tartóztattak fel a származási országa miatt, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy az utasokat másodlagos átvilágításnak vetik alá, itt is erről volt szó.

A teljes cikk itt olvasható.

Ki volt a másik kulcsfigura, akivel Amerika végzett? 

Bár Abu Mahdi al-Muhandisz halálát némileg elhomályosította társa kivégzése, az ő kiiktatása sem kevésbé fontos. Portrénk a másik tömeggyilkosról.