Antiszemita támadással kezdődött 2020 New Yorkban

Két nő megtámadott egy haszid férfit Brooklynban és az egyik azt kiabálta: „Megöllek titeket zsidók!”

A New Yorki rendőrség egy újabb antiszemita támadás ügyében nyomoz, miután január elsején két nő megtámadott egy haszid fiatalt Brooklynban – írja a The Jerusalem Post a JTA-ra hivatkozva.

A két nő Williamsburgben egy zebrán támadott rá a 22 éves zsidó férfire, akit ököllel  torkon vágtak és a földre löktek, majd obszcenitásokat kiabáltak rá és az egyik nő azt mondta neki: „Megöllek titeket zsidók!” A férfinek a telefonját is elvették.

A rendőrség tegnap nyilvánosságra hozta egy másik antiszemita incidens videóját, amin egy haszid férfit tinédzserek támadnak meg. Az eset december 24-én történt.

NYPD NEWS on Twitter: „🚨 WANTED for ASSAULT: On 12/24 at 5:56 pm, near Albany Avenue & Lincoln Place in Brooklyn, this group approached a 23-year-old Hasidic Jewish male walking, struck him in the head with a chair & punched him in the face. If you have any info, call/DM @NYPDTips at 800-577-TIPS. pic.twitter.com/NBpACFa2d8 / Twitter”

🚨 WANTED for ASSAULT: On 12/24 at 5:56 pm, near Albany Avenue & Lincoln Place in Brooklyn, this group approached a 23-year-old Hasidic Jewish male walking, struck him in the head with a chair & punched him in the face. If you have any info, call/DM @NYPDTips at 800-577-TIPS. pic.twitter.com/NBpACFa2d8

Az elkövetőket még keresi a rendőrség.

Az elmúlt években megnövekedtek az antiszemita támadások New Yorkban. Egyes elemzések szerint ennek egyik oka, hogy az ortodox közösség a magas lakásárak miatt kezd kiszorulni régi Brooklyni zsidónegyedekből, ki a külvárosba.

Végképp kiszolgáltatottá válhatnak a New York-i zsidók?

Az új igazságszolgáltatási reformok lehetetlenné teszik a biztonságos zsidó életet az amerikai metropolisban – állítja a Tablet magazin szerzője.

A legutóbbi támadások elkövetői közül többen az amerikai fekete közösség tagjai voltak, ami azt mutatja, hogy már nem csak a szélsőjobboldaliaktól kell tartania az amerikai zsidóságnak, hanem az olyan csoportoktól is, mint a Fekete Héber Izraeliták szektája.

Egy izraeli összeállítás 2019 New York-i antiszemita támadásairól:

ישראל כהן on Twitter: „נורא! סרטון סיכום של עשרות מקרי תקיפה ואנטישמיות שבוצעו כלפי יהודים בשנת 2019 בארה״ב. אלימות, צלבי קרס, גרפיטי ועוד. pic.twitter.com/p6rLVpZEUE / Twitter”

נורא! סרטון סיכום של עשרות מקרי תקיפה ואנטישמיות שבוצעו כלפי יהודים בשנת 2019 בארה״ב. אלימות, צלבי קרס, גרפיטי ועוד. pic.twitter.com/p6rLVpZEUE