Bennett nem járul hozzá, hogy az izraeli támogatásokból terroristákat finanszírozzanak

Többmilliós összeg visszatartásával a zsidó állam védelmi minisztere megtette első hivatalos lépését az Izrael-ellenes terroristák „jutalompénzének” kiiktatásában.

„Elkezdtük a folyamatot. Ez egy újabb lépés a terroristák elleni harcban. Azon dolgozunk, hogy biztosak lehessünk abban, mindez nem követeli zsidó vért kiontását”

– fogalmazott Naftali Bennett szerdán azok után, hogy minisztériuma első alkalommal fogadott el olyan precedens értékű határozatot, amely közvetlenül befolyásolhatja majd a Palesztin Hatóság (PA) eddigi, Izrael-ellenes bűnözőknek juttatott honorárium kifizetését.

Az Arutz Sheva jelentése szerint Bennett nyolc olyan terroristát nevez meg a minisztériumi rendeletben, akikről bizonyított, hogy izraeliek ellen több alkalommal is támadásokat kíséreltek meg. A PA által a felsoroltak, illetve családjaik számára elkülönített pénzösszeg visszatartásáról határozott most az izraeli védelmi miniszter, akinek tárcája előrebocsátotta:

a rendeletet újabb szankciók fogják követni annak érdekében, hogy felszámolhassák azt az abszurd helyzetet, hogy izraeli kifizetésekből izraeli civileket gyilkoljanak palesztin terroristák.

Naftali Bennett. Kép: Wikimedia Commons

Ahogy azt mi is megírtuk, a Világbank egy korábbi jelentése szerint a

PA évente dollár- illetve euromilliókat költ a „pay for slay” (fizess a mészárlásért) elvre, tehát arra, hogy rendszeres juttatásban részesítse a terrorista foglyokat, illetve a börtönből kiengedett elkövetőket.

Ez a gyakorlat az, amiből egy ideje már elege van a zsidó állam kormányának, és noha a 25 éves gazdasági kötelezettségvállalás béklyója is köti a kezüket – évente több tízmillió sékelt utalnak át a PA-nak az izraeli kikötőkön áthaladó, palesztin piacokra szánt árukra kivetett adó- és vámkedvezményekből –, most mégis eljött az idő a határozott törvényi rendelkezésre.

Mint arról már korábban írtunk, Mose Kahlon akkori pénzügyminiszter idén tavasszal szintén a támogatás hasonló visszavágásával próbált meg élni a zsidó állam felkent ellenségeivel szemben. Kahlon szavai szerint:

„Nem fizetünk terroristáknak. Van nemzeti büszkeségünk és létezik igazság is a földön. Nem fogadhatjuk el, hogy palesztin terroristáknak adjanak juttatásokat a tőlünk kapott összegekből”.

Mindeközben a PA felelőtlen gazdasági működése miatt a jó szándékú palesztinok is megsínylették azt a gyakorlatot, hogy a zsidó állammal ellenséges terrorista „legendák” kultuszának fenntartása előrébb való a mindennapos közszolgáltatások biztosításánál.

Terroristák megsegítése miatt van csődközelben a Palesztin Hatóság

A PA csak 2018-ban dollármilliókat költött sebesült terroristák megjutalmazására, illetve lelőtt terroristák családjainak kárpótlásra.