Elege van a Trump elleni eljárásból, republikánusként folytatja a demokrata képviselő

Jeff Van Drew szombaton bejelentette stábjának, hogy pártot cserél, mert nem támogatja az elnök elleni impeachment eljárást. 

Van Drew-t 2018-ban választották meg képviselőnek New Jersey második körzetében. A korábbi fogorvos 10 éven át szolgált Jersey állam szenátusában. A politikus az elmúlt időben többször tiltakozott a Trump elleni eljárással kapcsolatban. Most úgy tűnik, drasztikus lépésre szánta el magát, és pártot cserél – számolt be a The Daily Wire. 

Amerikai sajtóértesülések szerint a képviselő pénteken találkozott Trumppal és hamarosan be fogja jelenteni, hogy átül a republikánusok közé.

Az elnök szokásos stílusában fejezte ki örömét Twitteren: „Hűha, az mekkora lenne. Mindig úgy halottam, hogy Jeff nagyon okos.”

A Washington Post szerint a döntés kellemetlenül érinti a pártot a jövőheti impeachment szavazás előtt.

A Twittert elárasztották a felháborodott demokrata üzenetek. Az alapvetően liberális képviselő döntését sokan politikai kalkulációnak minősítették, republikánus ellenfele pedig azonnal bejelentette, hogy jövőre újra indul Van Drew ellen.

Impeachment, avagy miért hallgatnak a demokraták Ukrajnáról?

Beláthatatlan károkat okozna, ha Amerika, illetve a Nyugat semmibe venné, cserben hagyná Ukrajna új, nyugatos elnökét. Seres László publicisztikája.

„Úgy volt, hogy kétpártinak kell lennie az impeachmentnek. Úgy volt, hogy visszafordíthatatlannak kell lennie. Úgy volt, hogy csak a legritkább esetben használjuk. Hát ez most nem ilyen”

— nyilatkozta Van Drew.

Nem Jeff Van Drew az egyetlen, aki nem támogatja a Trump elleni eljárást. John Yarmuth demokrata képviselő szintén negatívan nyilatkozott az ügyben.

„Garantálom, hogy a republikánusok nem Mike Pence-t jelölnék 2020-ban. Olyasvalakit jelölnének, mint Nikki Haley, akit a demokratáknak nagyon nehéz lenne legyőzni.”

A washingtoni hírek szerint a párton belül nagy a széthúzás az impeachment kérdésében, mert sokan félnek, hogy a döntés vissza fog ütni 2020-ban.

Elnök úr, ön ki van rúgva — Kezdődik az impeachment-show

Ha Trumpot jogosan hurcolják meg a demokraták, akkor sem biztos, hogy a szenátus elmozdítja, ha pedig nem jogos az eljárás beindítása, akkor pedig a szavazók büntethetik meg őket 2020-ban.