Egymillió dolláros vegán kihívás Trumpnak

Az elnök közismert szlogenjére hajazó “Make America Healthy Again” kampányt létrehozó Million Dollar Vegan szervezet azt ígéri, hogy amennyiben az amerikai elnök januárban a vegán életmódot választja, úgy egymillió dollárt ajánlanak fel amerikai háborús veteránok részére – írja a Plant Based News brit vegán hírportál.

A szervezet az elnök kedvenc közösségi média oldalán, a Twitteren tette közzé felhívását és ugyanott várja Trump reakcióját is. Ha ezt megteszi, ígéri a Million Dollar Vegan, egy órán belül aláírják az összegről szóló csekket.

A szervezetnek nem ez az első ilyen akciója. Korábban Ferenc pápának tettek felajánlást azt kérve, hogy Nagyböjt idejére válassza a vegán életmódot. A pápa akkor, a nagy nemzetközi sajtónyomás ellenére nem élt a lehetőséggel, így most az összeg sorsa Trump elnök kezében van.

Izraeli vegánok kibéreltek egy jókora amazonasi esőerdőt

A start-up vállalkozás brazil focistákkal vállvetve vegánizmussal próbál megmenteni 5500 futballpályányi élővilágot, és felvenni a harcot a globális felmelegedéssel.

Dr. Joel Kahn szívspecialista szerint, aki vállalkozott arra, hogy felkarolja az akciót, a vegán életmód bevezetésével csökkenthető a stressz, a depresszió és az ilyen fajtájú táplálkozásnak más kedvező élettani hatásai is vannak.

„Az elnök nyilván igen nagy terhet visz a vállán és rendkívül nagy nyomás alatt él. Ezért kedvező lehet számára egy ilyen táplálkozásbéli változtatás” – véli Dr. Kahn, hozzátéve: „természetesen örömmel tekintem át az elnök táplálkozási és mozgási szokásait”.