Beköltöztek Trumpfalvára

Egy hátrányos helyzetű fiatalok számára létesített bentlakásos iskola növendékei lettek a Golán-fennsíkon létesített, és az amerikai elnökről elnevezett település első lakói.

A The Jerusalem Post internetes oldalán olvasható hír szerint jövő nyáron további mintegy 20 család költözik a településre, amelynek eredete érdekes történelmi tettre vezethető vissza. Mint ismert, az amerikai elnök idén tavasszal újabb gesztussal jelezte, továbbra is Izrael barátjának és védelmezőjének gondolja magát.

Megvan, hol lesz a Trumpról elnevezett izraeli település

Zöld utat kap Trumpfalva, amint megalakul Benjamin Netanjahu új kormánya.

A politikai-diplomáciai tett – Izrael a Golánhoz való jogának elismerése – hamar baráti viszonzásra talált, ugyanis Benjamin Netanjahu kijelentette, Trumpról fognak elnevezni egy települést a térségben.

A mostani hír szerint nehéz családi körülmények között élő fiatalok költöztek a múlt héten „Trumpfalvára”, akikből elit katonákat szeretnének nevelni az izraeli védelmi erők számára.

A lap szerint az iskola vezetése a Mechinat Shachar oktatási intézmény metodikáját kívánja követni, és maga is a szervezet részeként működik majd. A diákok átlagban fél évet töltenek majd az intézményben, közvetlenül a kötelező katonai szolgálatuk előtt – írja a lap.

A Trump Hights névre keresztelt helyszín – amely Kfar Truman után a második olyan település Izraelben, amelyet amerikai elnökről neveztek el – 2020 nyarán újabb lakókkal gyarapodhat. A tervek szerint akkor szekuláris és vallásos zsidó családokat egyaránt költöztetnek majd „Trumpfalvára”.