Megvan, hol lesz a Trumpról elnevezett izraeli település

Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap reggel a heti kabinetülésen a kormányalakításra adott idő meghosszabbításáról és egy új közösség alapításáról is beszélt a Golán-fennsíkon, melyet Donald Trump amerikai elnökről neveznének el — írja az Új Kelet Online.

“Ígéretet tettem egy Trumpról elnevezett közösség létrehozására”

— nyilatkozta Netanjahu.

“Most pedig bejelentem, hogy már meg is találtuk az új közösség helyét a Golánon, és megkezdtük a létrehozás folyamatát. A döntést az új kormány elé fogom terjeszteni hivatalos jóváhagyásra, amikor megalakul”.

Trumpról nevezhetnek el helységet a Golánon

A tervekről Benjamin Netanjahu tett bejelentést.

Mint arról lapunk is beszámolt, Netanjahu pészahkor egy videóüzenetben jelentette be, hogy közösséget nevezne el Trumpról a Golán-fennsíkon, hetekkel azután, hogy az amerikai elnök elismerte Izrael szuverenitását az északi régióbeli terület felett.

“52 év után itt az ideje, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben elismerje Izrael szuverenitását a Golán-fennsík felett, amely kritikus stratégiai és biztonsági jelentőséggel bír Izrael állam és a regionális stabilitás szempontjából!”

— írta Trump mácius 21-én Twitteren.

Az amerikai elnök ezt követően négy nappal írta alá a Golán izraeli fennhatóságának elismeréséről szóló dokumentumot a Fehér házban.

Trump hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golán felett

Az amerikai elnök Benjamin Netanjahu jelenlétében írta alá a dokumentumot.