Trump: Izraelben folyton választások vannak, de senkit sem választanak meg – videó!

Donald Trumpot királyokat megillető áldással mutatták be az „America F1rst” ortodox zsidó szervezet rendezvényén New Yorkban.

Kedden Donald Trump New Yorkban a helyi „America F1rst” ortodox szervezet rendezvényére volt hivatalos. A házigazda Joszef Jichák Jakobson rabbi a legnagyobb tisztelettel és csak a királyokat megillető áldással mutatta be a közösségnek az amerikai elnököt — írja az ujkelet.live.

A helyi zsidóság örömujjongással fogadta Donald Trumpot, aki meghatódva köszönte meg a szívélyes fogadtatást, majd szokásához híven szókimondóan osztotta meg véleményét többek között az izraeli politikáról is a közösség legnagyobb örömére.

Az eseményről készült felvétel szerint Trump gúnyolódva jegyezte meg, hogy

“ott [Izraelben] folyton választások vannak, de senkit sem választanak meg.”

Ezzel szemben Amerikában másképpen küzdenek, és legalább azt tudják, hogy ki a Főnök. Az elnök viccelődve utalt az impeachment eljárással fenyegető helyzetére is, mondván, hogy Izraelben 98%-os támogatással rendelkezik és

amennyiben „itt rosszul alakul a helyzet”, akkor Izraelbe költözhetnék, és “rövid időn belül miniszterelnökké választanának”.

Az elnök élesen kritizálta az izraeli politikai rendszert mondván, hogy “ott mindannyian harcolnak és harcolnak”, de az aktuális gázai konfliktusról és az Izraelt érő több száz rakétatámadásról csak annyit jegyzett meg „sok olyan dolog történik odakint, ami nem túl jó.”

Izraelben Isten után Trump következik?

Az izraeliek szerint Trump a zsidók királya – mondta egy amerikai rádiós, akit aztán a Twitteren idézett az elnök.

Az utóbbi megjegyzés nem is konkrétan a keddi rakétákra vonatkozott, inkább saját visszaemlékezése arról, ahogyan figyelmen kívül hagyva a nemzetközi ellenállást, mégis Jeruzsálembe költöztette az amerikai nagykövetséget.

Jelzésértékűek Donald Trump pikírt szavai, és az utóbbi időkben kimért távolságtartása a közel-keleti konfliktustól, azon belül főleg Izraeltől.

Izrael és az izraeliek számára figyelmeztetés lehet, hogy az amerikai elnök a dzsihád parancsnokok kiiktatásánál fontosabbnak látna egy stabil működőképes kormányt és költségvetést.