Trump tényleg kitüntetheti az ISIS-vezér elleni akcióban részt vevő kutyát

Conan lehet 1943 óta az első harci kutya, aki katonai kitüntetésben részesülhet. 

Miután a demokraták felháborodtak, hogy Trump megosztott egy mémet Twitteren, amin kitünteti a Bagdadi likvidálásában részt vett állatot, úgy tűnik a trollkodást kedvelő elnök valóban ceremóniát szervez a kutyának – számolt be a The Daily Wire. 

Conan, a harci eb nagy népszerűségre tett szert, miután az elnök megosztotta, hogy ő is részese volt az ISIS-vezető elleni akciónak.

A kutya belga malinois, és a fajta iránti kereslet megsokszorozódott Trump Twitter-üzenetét követően.

Később az amerikai elnök megosztott egy mémet, amin kitünteti Conant. A fotó kisebb botrányt okozott a baloldali médiában, és több cikk jelent meg arról, hogy a kép nem valódi. Több republikánus azt reagálta a botrányra, hogy a média elvesztette a humorérzékét.

Az elnöknek a New York Post értesülései szerint megtetszett az ötlet, hogy valóban kitüntesse a belga malinois-t.

A védelmi minisztérium 1943 óta nem engedi, hogy kutyák megkaphassák a lila szív kitüntetést. Akkor egy Chip nevű kutya volt a díjazott. Több veterán is szorgalmazta, hogy Trump írja felül a rendelkezést és adja oda a kitüntetést Conannek.

„Nagyon szeretném, hogy Conan megkapja a lila szívet. A K9-esek (szolgálati kutyák elnevezése) a legfontosabb segítőink. Nem hiszem, hogy bármilyen technológia, vagy fegyver helyettesíteni tudná őket”

– nyilatkozta James Knuppenburg, aki majdnem 10 évet szolgált Afganisztánban.

Egy fehérházi forrás azt nyilatkozta a Postnak, hogy az elnök mindenképpen szeretné kitüntetni a kutyát, de még dolgoznak a részleteken.

„A kutya dolgozik, valószínűleg jelenleg is egy küldetésen vesz részt, és mindnyájan szeretnénk, hogy biztonságban maradjon”

– tette hozzá a fehér házi alkalmazott.

A Trump-szindróma – Az elnök az oka mindennek?

Az ISIS vezető likvidálására érkezett amerikai reakciók bebizonyították, hogy most már tényleg mindegy, mit csinál az amerikai elnök, akkor is csak kritika fogja érni. Hajdú Tímea írása.