Új olajmezőt talált Irán?

Hasszán Róháni miniszterelnök állami televíziójában dicsekedett azzal, hogy 53 milliárd hordónyi olajat tartalmazó olajmezőt találtak, így nem aggódnak a szankciók miatt.

Az olajmező a perzsa vezető állításai szerint az ország délnyugati részén helyezkedik el, az olajban gazdag Huzisztán tartományban. A most felfedezett mező Irán szerint a második legnagyobb az Ahvaz régióban — írja a The Jerusalem Post. 

“Amerika szankciói ellenére…iráni munkások olajmezőre leltek 53 milliárd hordónyi olajtartalékkal” — jelentette be Róháni vasárnap élő adásban a Yazd városában elmondott beszéde keretében.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a múlthéten minden nemzetet felszólított, fokozzák a nyomásukat Iránon az atomalku feltételeinek megszegése miatt. „Itt az ideje, hogy minden ország elutasítsa a nukleáris zsarolást és növelje a nyomásgyakorlást [a perzsa országon].”

Tárgyalóasztalhoz ülne Iránnal az Egyesült Arab Emírségek

A nyári, olajszállítokat és a szaúdi energialétesítményeket érő támadások nyomán fellépő feszültséget deeszkalálnák egy új megállapodással.