Netanjahu meglátogatta bin Szalmán herceget Rijádban?

Kedden egy titokzatos magángép szállt fel Tel-Avivban és jordániai átszállással Szaúd-Arábiába repült. Egyes híresztelések szerint a gépen az izraeli miniszterelnök ült. 

Az amerikai regisztrációval rendelkező Challanger 604-es kedden Tel-Avivból a jordán fővárosba repült, ahol mindössze néhány percet állt, majd továbbrepült Rijádba, majd alig egy óra után visszatért Izraelbe – írta a The Jerusalem Post.

A rijádi nemzetközi repülőtér madártávlatból. Fotó: Wikimedia commons

A titokzatos út után mindenki azt kérdezi, vajon ki volt a gép utasa?

Az azonosítatlan, amerikai tulajdonú magángép az elmúlt hónapokban többször repült Tel-Aviv és Kairó között. A Háárec egyik riportere azt is felfedezte, hogy Mark Esper amerikai védelmi miniszter is pont Rijádban tartózkodott kedden.

avi scharf on Twitter: „EXtra rare: Israeli biz landed Riyadh 🇸🇦 overnight for 1 hr, then back (n556us cl-60)Unrelated (prob), 🇺🇸 SecDef @EsperDoD was also in the Kingdom yesterday pic.twitter.com/JD6Gfn1C8r / Twitter”

EXtra rare: Israeli biz landed Riyadh 🇸🇦 overnight for 1 hr, then back (n556us cl-60)Unrelated (prob), 🇺🇸 SecDef @EsperDoD was also in the Kingdom yesterday pic.twitter.com/JD6Gfn1C8r

A Mááriv héber nyelvű napilap egyik riportere, Joszi Melman Twitterren azt írta, hogy a gépen valószínűleg Benjamin Netanjahu miniszterelnök, vagy a Moszád vezetője, Joszi Cohen ült.

Netanjahu: a Moszad főnöke vehetné át Izrael irányítását

A Likud politikusai közül senkit sem említett a miniszterelnöki posztra alkalmas jelöltek felsorolásakor a kormányfő.

Az út rendkívül szokatlan, hiszen izraeli állampolgár nem léphet szaúdi területre, ráadásul a gép feltűnően akadálytalanul közlekedett.

Az elmúlt évben az iráni fenyegetés miatt megerősödött az izraeli-arab együttműködés. Nemrég az is felmerült, hogy egy meg nem támadási egyezmény van készülőben Izrael és az Öböl-országok között.