Izraeli felderítő drónt lőhettek le Dél-Libanonban

“Rutin művelet közben” veszett el az izraeli hadsereg drónja szerda reggel a libanoni határ közelében, közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren — írja az ujkelet.live.

Az arab médiában egymásnak ellentmondó riportok jelentek meg arról, hogy ki kényszerítette földre a drónt, az egyik verzió szerint egy civil vadászpuskával lőtte le, míg a másik szerint a libanoni Hezbollah terrorszervezet emberei.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy az izraeli-libanoni határ fölött elveszett egy kis, multikopter típusú drónja, mely rutin felderítést végzett a területen. Az IDF szerint nem áll fenn a veszélye, hogy az eszközből információt nyerhetnének.

Költőhelyükre vonuló fehér gólyák ezreit lövik le illegálisan Libanonban

Reméljük, hogy a jeladós magyar gólya, Báró szerencsésen átjutott ezen a veszélyes zónán.

A Hezbollah terrorszervezet nyilatkozata szerint harcosai fegyverrel közbeléptek, amikor az izraeli drón Ramiyeh falu közelében behatolt Libanonba, és az eszköz most már a terrorszervezet birtokában van.

Legutóbb szeptember elején zuhant le izraeli drón Dél-Libanon területén, augusztusban pedig Bejrút fölött megjelenő felderítő eszközök okoztak izgalmakat a térségben.

Drónok harca — izraeli kémdrónokat lőhettek le Bejrút fölött

Irán kamikaze drónokat próbált bevetni Izrael ellen, Bejrút felett pedig lelőtt izraeli kémdrónok okoztak feszültséget.