Izraeli diplomaták is ott lesznek a bahreini biztonsági csúcson

Nyugati diplomáciai forrásból értesülve az izraeli média állítja: a zsidó állam képviselői is elutaznak a közelégő kétnapos, Irán agresszióját tárgyaló konferenciára.

A Perzsa-öbölben az utóbbi időben állandósult konfliktushelyzet miatt életre hívott biztonsági értekezleten elsősorban Irán szerepét és a térség egyéb kihívásait fogják tárgyalni – hivatkozik az I24news hírportál az izraeli 13-as csatorna információira.

A jól értesült informátorok tudni vélik, hogy

vasárnap izraeli diplomaták is útra kelnek az arab országba, hogy támogassák a lehető leghatékonyabb válasz megtalálását Irán agresszív politikájára, amely a szabad hajózást fenyegeti a régióban.

A 13. csatorna szerint a napirendre kerülő kérdések között a fejlett fegyverrendszerek csempészetének megakadályozása és a polgári repülés védelme is szerepel majd.

Új rakétákat és háborút emlegetve fenyegetőzik Irán

„Szorost szorosért!” – üzente Hasszán Róháni a Hormuzi-szorosnál kialakult feszültség kapcsán.

A találkozóra az ez év elején megrendezett varsói biztonságpolitikai csúcstalálkozó folytatásaként hivatkoznak, amely elsősorban a közel-keleti regionális stabilitással foglalkozott. A konferencián izraeli delegációk és az Öböl-államok biztonsági tisztviselői is részt vettek.

A 13-as csatornának nyilatkozó „nyugati források” elmondták, hogy a bahreini biztonsági konferencia egy olyan kezdeményezés, amelyet a Trump-kormányzat szorgalmazott, és várhatóan tucatnyi ország képviselői vesznek részt rajta.
Az izraeli külügyminisztérium nem cáfolta a 13-as csatorna értesüléseit, hozzátéve, hogy Izrael részt vesz a varsói csúcstalálkozón megkezdődött folyamatban.

Kushner a gazdasági béketerv véglegesítésére készül

A Fehér Ház különleges megbízottja amerikai delegációjával még egyszer végiglátogatja a Közel-Keletet, hogy pontot tegyen az 50 milliárd dolláros békeprojektjére.