Terroristákkal működik együtt a német Zöldek alapítványa?

A német adófizetők pénzét felhasználó Heinrich Böll alapítvány az Addameer nevű palesztin szervezettel működik együtt, amely a PFLP palesztin terrorszervezet „leányvállalata”.

A német Bild Zeitung egy minapi írásában kiderítette, hogy a német Zöldek pártalapítványa, a Heinrich-Böll-Stiftung szoros kapcsolatban áll azzal a palesztin terroristával, aki augusztus 23-án egy bombamerénylettel megölte a 17-éves Rina Shnerbet, apját és öccsét pedig súlyosan megsebesítette.

A merénylőt különböző terrorcselekmények miatt az izraeli hatóságok már több ízben letartóztatták, tehát beállítottságát az alapítvány felelőseinek ismerniük kellett.

A Böll alapítvány az Addameer nevű palesztin „jogvédő” szervezettel működik együtt, amely az izraeli börtönökben büntetésüket töltő arab fegyencek érdekeit képviseli. Az izraeli hatóságok már régóta megfigyelés alatt tartják a szervezetet, mivel személyes összefonódások léteznek a PFLP-val, amelyet nemcsak Izrael, az Egyesült Államok és Kanada, de az EU is terrorszervezetként tart nyilván.

Az Addameert legnagyobb részben európai országok és szervezetek pénzelik, többek között a már említett, a német adófizetők pénzéből fenntartott Heinrich Böll Alapítvány, amely az Adaamert több publikációjában „partnerszervezeteként” tüntette fel.

Izrael-gyűlölet: az új német antiszemitizmus

Az antiamerikanizmus, a Nyugat bűnösségének hirdetése jellemzi a legtöbb média hozzáállását, de ez képezi a mai német külpolitika alapjait is. Krisztina Koenen írása.

A zöldek egyik prominens képviselője, Volker Beck követelte a vádak azonnali kivizsgálását, és amennyiben azok a valóságnak megfelelnek, az alapítvány ramallahi irodájával szemben konzekvenciákat kell levonni, mondotta.

„Nem ez az első eset, hogy  a pártnak nem sikerül elhatárolódnia az Izrael-gyűlölőktől, sőt terroristáktól sem” – jelentette ki.

Ez való igaz: 2017-ben az alapítvány közösen akart egy rendezvényen a Hamasszal és a PFLP-vel fellépni, a rendezvényt azonban a nyilvános felháborodás miatt lemondták.

A terrorszervezetekkel való együttműködés a német törvénykezésben bűncselekménynek számít.

A PFLP munkatársa, a német Zöldek partnere

Az Addameer 2012 működik együtt a német Zöldek alapítványával – írta további cikkében a Bild. Az alapítvány a lap megkeresésére igyekezett tisztázni viszonyát a PFLP-hez, de válaszában több mindent még zavarosabbá tett.

Cáfolta például, hogy az említett terrorista felesége az alapítványnál dolgozott volna – ilyet azonban a Bild nem állított a cikkében. Maga az elkövető, aki szintén a PFLP-hez köthető, igen, de csak 2015-ig – állítja a Böll alapítvány, dacára annak, hogy izraeli források szerint 2018-ig állt az alapítvány alkalmazásában.

Ennél is érdekesebb, hogy a Böll alapítvány szerint az Addameer, akárcsak többi partnerszervezetük, „sem a terrort, sem az erőszakot nem támogatja.”

Izraeli hatóságok ugyanis a Bild szerint dokumentálták, hogy a szervezet magas rangú vezetői egyben a PFLP vezető funkcionáriusaiként is felléptek korábban.

Az Addameer alapítóját, vezetőit és más munkatársait is ezért Izrael beutazási tilalommal sújtotta, egyik alelnökük még börtönben is ült.

Mint beszámoltunk róla, a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat október elején hozta nyilvánosságra, hogy a biztonsági erők letartóztatták a Népi Front Palesztina Felszabadításáért szervezet három tagját, akik a gyanú szerint augusztus 23-án bombát robbantottak egy turistahelyen Júdea és Szamáriában, megölve a 17 éves Rina Snerbet.

Az egyik gyanúsítottat ügyvéde állítása szerint az őrizetben „súlyos kínzásoknak vetették alá”. Az igazságügyi minisztérium közölte, kivizsgálja, hogyan hallgatták ki az illetőt az izraeli belbiztonsági szolgálat ügynökei.

Németországban zavartalanul lehet terrorizmussal büszkélkedni

A Hezbollah-barát iszlamista szervezet szerint nekik más definíciójuk van a terrorizmusra, mint a németeknek.