„Egyre nagyobb a veszélye egy Irán által levezényelt támadásnak”

A biztonsági kabinet két hónap után először ül össze vasárnap délután a Miniszterelnöki Hivatalban Jeruzsálemben — írja az Ujkelet.live.

A héber médiának névtelenül nyilatkozó biztonsági források szerint egyre nagyobb a veszélye egy Irán által levezényelt támadásnak.

Pénteken a 13-as csatorna riportja arról számolt be, hogy Teheránt felbátorította az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia feletti katonai győzelem, és a zsidó állam ellen is támadást indítana.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Reuven Rivlin is felhívta a figyelmet a kritikus biztonsági helyzetre, mely megköveteli, hogy a lehető leghamarabb létrejöjjön egy széles egységségkormány.

A Kék-Fehér lista negyedikje, Gabi Askenazi ex-vezérkari főnök, a Knesszet Külügyi és Védelmi Bizottságának újonnan kinevezett megbízott vezetője csütörtökön azt nyilatkozta, hogy „az ország biztonsága számos kihívással szembesül, amelyek egy része mindenki számára ismert, míg másokról csak zárt ajtók mögött beszélnek”.

A perzsa rezsim tovább feszíti a húrt

Irán addig fogja korlátozni az atomalkuban vállalt kötelezettségeinek teljesítését, míg el nem éri a „kívánt eredményt”.