Tartományi kormánytag szólt be Merkelnek Izrael védelmében

A hesseni tartományi kormány antiszemitizmus elleni küzdelmet felügyelő biztosa szerint Németországnak jelentősen változtatnia kellene az Iránnal fennálló viszonyán.

„Az Izraelt érintő és eszkalálódó helyzetnek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy Németország az iráni nukleáris megállapodást – amit Irán aláásott – halottnak minősítse, és újra érvénybe léptesse a szükséges szankciókat Teheránnal szemben” – többek között erről beszélt a The Jerusalem Postnak nemrég Uwe Becker, a hesseni tartományi kormány antiszemitizmus elleni küzdelmet felügyelő biztosa.

Becker szerint ugyanis Németország nemzeti érdekei egy biztonságos Izraelt illetően „messze felülmúlják” azokat a lehetséges gazdasági érdekeket, amik az iráni egyezményből fakadnak,

és ha Németország komolyan venné az állam érdekeit, akkor azonnal befagyasztaná kapcsolatait Iránnal.

„Ez a lépés nem is az iráni embereknek szólna – akiket amúgy a saját kormányuk foszt meg nagyon fontos szabadságjogoktól –, hanem a teheráni politikai vezetés számára jelentene egy világos kiállást” – fogalmazott Becker, aki maga is az Angela Merkel vezette CDU párt tagja, valamint posztjában az első, aki hasonlóra igyekszik felhívni a kancellár figyelmét Irán ügyében.

Szeptemberben Becker azt is elmondta, hogy szerinte eljött az ideje, hogy ne csak a libanoni síita terrorszervezet katonai szárnyát, hanem az egész Hezbollah-t tiltólistára tegyék az EU-ban és Németországban.

Németországban zavartalanul lehet terrorizmussal büszkélkedni

A Hezbollah-barát iszlamista szervezet szerint nekik más definíciójuk van a terrorizmusra, mint a németeknek.

Mint arról lapunk is beszámolt, az iráni külügy vasárnapi „békés és harmonikus” újévi kívánságai után hétfőn az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka újfent nyíltan Izrael megsemmisítésével fenyegetőzött.

Hosszein Szalami a gárdatisztek egyik teheráni rendezvényén arról beszélt, hogy negyven évvel az iszlám forradalmat követően Iránnak megvan a képessége „a hitvány cionista rezsim megsemmisítésére” – közölte a Gárda Sepahnews nevű internetes oldalán.

„A (forradalom) második fázisában a sötét rezsimet le kell törölni a térképről, és ez többé már nem álom vagy ideál, hanem egy karnyújtásnyira lévő célkitűzés” – mondta Szalami, akinek kijelentéseire mindeddig Németország sem reagált,

noha Angela Merkel 2008-ban arról beszélt a Knesszetben, hogy a zsidó állam biztonsága saját hazájának is az érdekei közé tartozik.

Irán: Izrael megsemmisítése már „karnyújtásnyira” van

Az iráni külügy vasárnapi „békés és harmonikus” újévi kívánságai után az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka újfent Izrael megsemmisítésével fenyegetőzött hétfőn.