Újabb zsidózó, cigányozó politikus indul fideszes támogatással

Molnár Oszkár edelényi polgármester mellett egy másik rasszista politikust is indít a Fidesz az önkormányzati választásokon. Mint kiderült, sosem szűnt meg a párttagsága.

Mint arról nemrég beszámoltunk, független jelöltként, de a Fidesz támogatásával újra indul az október 13-i önkormányzati választáson Molnár Oszkár. Az edelényi polgármester – egy durván cigányozó megjegyzése mellett – arról emlékezetes, hogy 2009-ben közölte: „Szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot.”

A hvg.hu most kiderítette, hogy a Fidesz-KDNP színeiben egy másik cigányozó, zsidózó jelölt is megméretteti magát. Kecel polgármestere, Haszilló Ferencet pártja öt évvel ezelőtt távozásra szólította fel, miután egyebek mellett kijelentette:

a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni; a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár a pofon; „az Orbán sem tud mit tenni, nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók.”

A városvezető végül mégis a helyén maradt, ő a lapnak azt nyilatkozta, hogy a „felsőbb vezetés” mégsem zárta ki a pártból, másfél éve tudta meg, hogy még mindig a Fidesz tagja.

Haszilló Ferenc

A hvg.hu-nak Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke úgy reagált: az akkori botrány óta Haszilló „rendezte a viszonyát a cigány kisebbséggel, olyannyira, hogy rendszeres vendége a helyi cigány közösség különböző rendezvényeinek.”

„A Fidesz nem tűr meg semmiféle rasszizmust a sorai között, ha valaki ezen a területen hibázik, félreérthetően fogalmaz, elnézést kell kérnie és cselekedeteivel kell bizonyítania, hogy egyet ért a Fidesz bármi fajta rasszizmust elutasító értékválasztásával és politikájával” – hangsúlyozta Kósa.

Ugyancsak megírtuk, hogy az ellenzéknek is volt egy kínos jelöltállítása: függetlenként,  de a Momentum, az LMP és a Jobbik támogatásával indult volna Debrecenben Kulcsár Gergely, az a jobbikos, aki Budapesten beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító cipők egyikébe, később pedig „kamukausztnak” nevezte a holokausztot.

Kulcsár végül úgy döntött, visszavonul a jelöltségtől. Az elhatározást a Facebook-profilján jelentette be, és azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha a személy elleni támadások rontanák a Jobbik-Momentum-LMP pártszövetség választási esélyeit.

Mégsem indul Kulcsár Gergely Debrecenben

A korábban antiszemita botrányokba keveredett jobbikos politikus ezt a Facebook oldalán jelentette be.