Antiszemita botrányokba keveredett jobbikos politikust jelöltek Debrecenben

Kulcsár Gergely volt az, aki beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító cipők egyikébe, később pedig „kamukausztnak” nevezte a holokausztot.

A jobbikos politikus névleg függetlenként indul, de a Jobbik mellett az LMP és a Momentum is támogatja. A Jobbik szerint Kulcsár Gergely ügye elévült, a Momentum pedig hisz abban, hogy a Jobbik megváltozott, ezért támogatják a párt korábbi botrányhősét Debrecenben.

Budapest egyik leghíresebb holokauszt-emlékművébe köpött bele korábban az ellenzéki képviselőjelölt. Akkor nyilvánosságra került egy kép és egy feltételezhetően a Jobbik tagjainak szánt e-mail is, amelyben arról írtak: „Kulcsár Gergely egy kis feltöltődésre vágyott és meglátogatta a Duna-parton a képen látható vidám helyet”.

A Jobbik vezetése akkor úgy reagált: Kulcsár Gergely, aki akkoriban a Jobbik országgyűlési képviselője volt, hirtelen felindulásból tette, amit tett, és azóta megbánta.

Csakhogy Kulcsár Gergelynek azóta is volt antiszemita megnyilvánulása. Egy évvel később frakciótársainak írt levelében „biboldó bérencnek” nevezte azokat a pártokat, akik hajlandóak megemlékezni a zsidó áldozatokról, sorai zárásaként pedig a holokausztot „kamukausztnak” nevezte.

A teljes cikk itt olvasható.

Cikkünk korábbi változatában tévesen szerepelt, hogy Kulcsár Gergely polgármester jelölt lenne, illetve, hogy az MSZP és a DK is támogatná az indulását.

Update: Kulcsár Gergely visszavonul a jelöltségtől. A döntést a Facebook-profilján jelentette be: