Orosz hekkerek törték fel Beni Ganz telefonját

Hónapokkal azután, hogy irániak követtek el hasonlót a Kék-Fehér Párt elnökének készüléke ellen – írja a The Jerusalem Post a Channel 12 hírcsatorna közlése alapján.

A beszámoló szerint a CGI biztonságtechnikai cég, melynek feladata a Kék-Fehér Párt adatbiztonságának ellenőrzése, figyelt fel az orosz hekkertámadásra. A behatolás érinti Ganz pártelnök, Hod Betzer kampányfőnök, Ido Har-Tuv és Ronen Moshe tanácsadók telefonjait is. Az ügyben egyelőre nem történt rendőrségi feljelentés.

Beni Ganz, a Kék-Fehér Párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje

„Ehhez hasonló komoly hekkertámadást még nem láttunk” – nyilatkozta a CGI vezetője egy Beni Ganz pártelnöknek küldött jelentésben.

„A párt választás előtti politikai ellenfelei örömmel vennének minden információt a pártról” – állítja a CGI szakembere. „Egyelőre azonban sikerült minden támadást megakadályoznunk”.

A párt fokozta a biztonsági óvintézkedéseit.

Még a korábbi választások előtt, márciusban, a Shin Bet (Izraeli Biztonsági Ügynökség) Ganz telefonjánál iráni behatolást detektált. Akkor a Shin Bet szerint Ganz arra kellett felkészüljön, hogy a hekkerek minden, a telefonon keresztülmenő információról tudtak. Ganz szerint azonban nemzetbiztonsági szempontból veszélyes információk nem voltak a készüléken.

Irán hekkeli meg Izrael vezető politikusainak mobiljait?

Beni Ganz ügye után kiderült: Ehud Barak telefonját és számítógépét is támadás érte.