Újabb rakétát lőttek ki Gázából Izraelre szerda éjjel

Az izraeli légierő szerda éjszaka megtorlócsapásai után gázai terroristák ismét rakétákat lőttek ki Izrael déli részére, mely újabb megtorlótámadást eredményezett.

Az izraeli légierő szerda éjszaka megtorlócsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben, reagálva az övezetből Izraelre kilőtt rakétára, mely nyílt területen landolt. Az izraeli légicsapások után azonban gázai terroristák ismét rakétákat lőttek ki Izrael déli részére, mely újabb megtorlótámadást eredményezett — adta hírül csütörtökön az Ujkelet.live.

Joe Truzman on Twitter: „Bombing of a Hamas naval site in the #Gaza Strip this evening by the IDF. #Israel pic.twitter.com/NxGQtT91FK / Twitter”

Bombing of a Hamas naval site in the #Gaza Strip this evening by the IDF. #Israel pic.twitter.com/NxGQtT91FK

A megtorlócsapás után, helyi idő szerint hajnali 1 óra körül gázai terroristák kilőtték a második rakétát is Izraelre, a légierő pedig újabb támadást indított Hamászhoz tartozó „terror bázisokat” bombázva az övezet északi részén.

Egy héten belül eddig négy rakétatámadás során legalább hat rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a zsidó állam területére. Pénteken és szombaton a rakéták aktiválták a Vaskupolát, mely elfogott három lakott területre tartó lövedéket – írta a magyar-izraeli lap.

Hétfőn a gázai palesztin frakciók figyelmeztették Izraelt, hogy „egy vulkán van kitörőben” és “Izrael a tűzzel játszik”.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és védelmi miniszter pedig vasárnap ukrajnai útja előtt a déli határnál zajló hétvégi incidensekkel kapcsolatban azt mondta,

amennyiben szükséges, nem fog hezitálni és széleskörű hadjáratot indít a Hamász ellen Gázában, akár a választási időszakban is.