Akcióba lendült a Vaskupola szombat este

Szombaton helyi idő szerint este 9-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezettel határos izraeli közösségekben — írja az Ujkelet.live.

Az Izraeli Védelmi Erők három Gázából Izraelre kilőtt rakétát azonosított, kettőt szétlőtt a Vaskupola.

A helyi média szerint rakéta maradványok csapódtak egy lakóház udvarába Szderotban. Hat személy szorult ápolásra, kettő közülük enyhe sérüléseket szenvedett. Négy további személy sokkot kapott, köztük egy 76 éves nő, akit az askeloni Barzilai Kórházba szállítottak — teszi hozzá az izraeli-magyar portál.

24 órán belül ez volt a második rakétatámadás.

Pénteken este 9 körül megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Sá’ár Hanegev régióban és Szderotban. Az izraeli hadsereg a riadót követően közölte, hogy a Vaskupola elfogott egy Gázából Izraelre kilőtt rakétát.

Az izraeli légierő éjfél után nem sokkal megtorlócsapásokat indított a Gázai övezetben a területet irányító Hamász terrorszervezethez tartozó célpontok ellen.

Joe Truzman on Twitter: „IDF airstrikes in Deir al-Balah tonight. #Gaza #Israel pic.twitter.com/8qhnFsK2zg / Twitter”

IDF airstrikes in Deir al-Balah tonight. #Gaza #Israel pic.twitter.com/8qhnFsK2zg

A Hamász terrorszervezet szerint azonban az izraeli támadás nem más mint elterelés a Júdea és Szamáriában (Ciszjordánia) elkövetett terrotámadásokról.

„Az izraeli támadás eszkaláció és agresszió üzenetét hordozza, amely elvonja a figyelmet a ciszjordániai hősies tettekről, amelyek összekuszálták az ellenség számításait és elmélyítették belső válságait”

— idézte a héber nyelvű média a Hamász szóvivőjét, Fawzi Barhoumot.

Az Ujkelet.live arról is beszámolt, hogy az izraeli hadsereg szombat éjjel megölt három határsértésre készüló gázai terroristát a biztonsági kerítésnél.

A Hamász betiltja a horogkeresztet

Az iszlamista rezsim nem szeretné, hogy „a cionista megszállók a tüntetések lejáratására használják fel” a náci rémuralom jelképét.

(Cikkünk címlapképe illusztráció, Gázából kilőtt rakétákat mutat 2019. májusában).