A Palesztin Hatóság mindenfajta LGBT-eseményt betiltott

A Palesztin Hatóság megtiltotta a palesztin LGBT-közösség tagjainak, hogy bármilyen tevékenységet folytassanak a hatóság területén — írja a Jerusalem Post.

A tiltásra azért került sor, mert az Al-Qaws melegjogokért küzdő palesztin szervezet gyűlést szervezett tagjainak a hónap végén Nabluszban.

A csoport mind Ciszjordániában, mind pedig az izraeli arabok között tevékenységet folytat.

A hónap elején a szervezet eseményt rendezett Nabluszban a palesztin társadalom nemi diverzitásának kérdésében, melyről azonban a palesztin rendőrség csak napokkal később értesült.

A tiltást úgy magyarázta Luay Zreikat, a palesztin rendőrség szóvivője, hogy az

„sértette a palesztin társadalom magasabb értékeit és eszmeiségét.”

A szővivő továbbá meg nem nevezett „kétes elemek” ellen is beszélt, akik „széthúzást és kárt akarnak okozni a palesztin társadalom békéjének”.

A rendőrség ezért az LGBT-csoport vezetőinek letartóztatását ígérte, és felszólította a palesztin lakosságot, hogy jelentsenek mindenkit, akinek köze van a csoporthoz.

A szervezet a rendőrségi nyilatkozatra azzal felelt, hogy már 2001 óta végzik a palesztin társadalom oktatását, ezért a félelemkeltést illetve a letartóztatással fenyegetést elutasítják (sic!).

Az Al-Qaws tagjai az izraeli lap szerint a rendőrségi bejelentés óta több száz gyűlölködő üzenetet kaptak a közösségi médiában palesztinoktól:

„Árulónak neveznek minket (…) és a kivégzésünket akarják. Féltjük az életünket”.

Akiknek fontosabb a terror, mint a rákos gyerekek ellátása

Nem vicc: a Palesztin Hatóság nem engedélyezi a rákos gyerekek izraeli kezelését, amíg Izrael nem fizeti ki a palesztin terroristák bérét.