Lerombolják a jesiva diák gyilkosainak házát

Az izraeli hadsereg hétfő reggelre felkészült arra, hogy a 19 éves Dvir Sorekkel végző terroristák házait földdel tegye egyenlővé.

Az IDF-csapatok megvizsgálták és feltérképezték a Palesztin Hatóság által ellenőrzött Beit Kahil faluban található házakat, hogy előkészítsék a dózerolást.

IDF maps out terrorists’ homes ahead of demolition

Israel National News | Israel’s #1 News Site

Arutz Sheva – News from Israel and the world. Stories, features and interviews covering Israel, Middle East, US, Canada, Europe and Jewish Diaspora. 24 hours a day – security, politics, economy, culture, food, health, music, sports, technology and more.

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője az akcióval kapcsolatban kijelentette, a katonák az éjszaka során értékelte a bontási munkák megvalósíthatóságát.

„A hadsereg csapatai az éjszaka során a Hebrontól északnyugatra fekvő Beit Kahil fauba érkeztek, hogy megvizsgálják az augusztus 7-ei késeléssel gyanúsított két terrorista házát, melynek során meggyilkolták az IDF tizedesét, Dvir (Yehuda) Soreket.”

Egy 19 éves jesiva-növendék a palesztin terror legutóbbi áldozata

Csütörtök reggel holtan találták azt a fiatal jesiva-tanulót, akinek eltűnését a Judea-Szamáriában levő vallási iskola vezetősége éjjel jelentette a hatóságoknak.

Múlt szerda éjszaka a 19 éves Dvir Soreket halálra szurkálták az Efrat csomópont és Migdal Oz település között, ahol a fiatalember a vallási tanulmányait folytatta. Az Ofra településről származó Sorek un. heszder jesivában tanult, azaz a katonai szolgálatát tóratanulással ötvözte. Holttestére csütörtök reggel találtak rá.

A hétvége során az izraeli erők őrizetbe vettek két terroristát, akik a gyanú szerint ahhoz a sejthez tartoznak, ami felelős volt a késelős támadásért.

Az éj leple alatt ütöttek rajta Dvir Sorek gyilkosain

„Mikor a terrorista kinyitotta szemét, azt látta, hogy mi állunk fölötte” — számolt be az osztagot vezető IDF parancsnok.