Egy 19 éves jesiva-növendék a palesztin terror legutóbbi áldozata

Csütörtök reggel holtan találták azt a fiatal jesiva-tanulót, akinek eltűnését a Judea-Szamáriában levő vallási iskola vezetősége éjjel jelentette a hatóságoknak.

Az IDF egységei jelenleg is a lehetséges elkövetőket keresik Ciszjordániában, miután csütörtök reggel rátaláltak a 19 éves Dvir Sorek holttestére az Efrat csomópont és Migdal Oz település között, ahol a fiatalember a vallási tanulmányait folytatta — írja a The Jerusalem Post.

„Ez egy súlyos terrortámadás” — hangsúlyozta Ronen Manelis dandártábornok, az IDF szóvivője .

A katonaság éjfélkor kapott jelentést arról, hogy egy 19 éves fiatal késő óta hiányzik a tanintézményből. Sorek az esti órákban küldött üzenetet a tanárainak, hogy úton van a jesivába Jeruzsálemből. 

Az egységek megkezdték a környék átkutatását, és Neve Daniel település közelében rátaláltak a mobiltelefonjára, majd éjjel 3 órakor Migdal Oz település közelében a holttestét is megtalálták, több szúrt sebbel.

Az IDF vizsgálja, hogy a fiatalembert elrabolták-e mielőtt halálra késelték, ugyanis erős a gyanú, hogy a holttestére a brutális bűntett helyszínétől eltérő ponton találtak rá.

A katonaság egyelőre nem biztos abban, hogy a gyilkos milyen irányban menekült el a tett színhelyéről. Az IDF, az izrael rendőrség és a Shin Bet biztonsági szolgálat nagy számú egységei jelenleg is a gyanúsított után kutatnak a Jeruzsálemtől délre található Etzion-régióban.

Az Ofra településről származó Sorek un. heszder jesivában tanult, azaz a katonai szolgálatát tóratanulással ötvözte. Shlomo Vilk rabbi, a Machanaim heszder jesiva tanára az izraeli hadsereg rádiójának elmondta, hogy Sorek azért ment Jeruzsálembe, hogy ajándékokat vegyen a tanárainak.

Soreket a barátai zeneszerető költőként jellemezték a rádióban, aki rajongott a természetért.

A fiatalember nagyapja, Benjamin Harling rabbi 2001-ben szintén terrortámadásban vesztette életét.