Jókora demokrata párti küldöttség érkezett Izraelbe

Az AIPAC Izrael-barát lobbiszervezet fedezi minden költségüket.

Hétfőn vette kezdetét az egy hétig tartó látogatás, aminek keretein belül 41 amerikai demokrata párti képviselőt látnak vendégül Izraelben.

A politikusokat a legnagyobb amerikai Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Tanács (AIPAC) oktatási alapítványa utaztatja. Az American Israel Education Foundation ugyanis minden évben (kivéve az elnökválasztások évét) Izraelbe invitálja a kongresszus frissen megválasztott képviselőit, akiknek az utazással kapcsolatos összes költségét fedezi.

Large Congressional Delegation Comes To Israel – Your News From Israel

A massive delegation of United States legislators arrives in #Israel

A delegáció élén idén Steny Hoyer, az amerikai képviselőház egyik vezetője áll, aki Twitter-oldalán azt írta:

„Örülök annak, hogy 41 kollégámhoz csatlakozva Izraelbe utazhatok, hogy megerősítsük a kiemelt amerikai szövetségesünket megillető támogatást, és még többet megismerhessünk azokból a lehetőségekből és kihívásokból, amikkel Izrael és a Közel-Kelet szembesül”.

Steny Hoyer on Twitter: „I am pleased to join 41 of my colleagues in traveling to Israel to reaffirm our support for a critical U.S. ally and to continue learning about the opportunities and the challenges facing Israel and the Middle East. https://t.co/zLgkLnslIN / Twitter”

I am pleased to join 41 of my colleagues in traveling to Israel to reaffirm our support for a critical U.S. ally and to continue learning about the opportunities and the challenges facing Israel and the Middle East. https://t.co/zLgkLnslIN

A nyilvánosságra hozott programtervezet szerint a képviselők csoportja Benjamin Netanjahu mellett az ellenzék egyik kulcsfigurájával, Beni Ganz-cal, valamint Mahmúd Abbász palesztin vezetővel is találkozni fognak. Ezenkívül fiatal palesztin vállalkozók, és izraeli civil vezetők is szerepelnek a listán — ahogy több történelmi nevezetesség és múzeum, így a Jad Vasem is bekerült a programba. Az augusztus 11-ig tartó utazás keretein belül Izrael libanoni és szíriai határánál is látogatást tesznek.

Jelenleg 235 demokrata képviselő foglal helyet az amerikai képviselőházban, közülük minden hatodik tagja a küldöttségnek.

Várhatóan pénteken a republikánus párt tagjai közül is érkezik egy delegáció az országba — őket Kevin McCarthy fogja vezetni.

Ahogy lapunk is több alkalommal beszámolt róla, a közelmúltban többnyire hangos botrányok jellemezték az amerikai Demokrata Párt egyes tagjainak viszonyulását Izraelhez. Annak a ténye, hogy a baloldali képviselők egy része mégis elfogadta a meghívást, és a párton belül jelentkező feszültségek ellenére is elutaztak a zsidó államba, egyesek szerint arra utal, hogy a pártvezetés továbbra is próbál nyitottságot tanúsítani Izrael felé.

Trump esete a négy nővel és a lágerekkel

Amerikában győzött a polkorrekt őrület: nem számíti felháborítónak a náci lágerekhez hasonlítani a menekülttáborokat. Seres László publicisztikája.