„Az imáid nem működnek” – üzente Rashida Tlaib Ivanka Trumpnak

A twitteres támadás egy nappal azután történt, hogy két tömeggyilkosság rázta meg az Egyesült Államokat.

„Az imáid nem működnek” – írta Rashida Tlaib michigani kongresszusi képviselő hétfő reggel a Twitteren közölt, Ivanka Trump ellen intézett kirohanásában.

A demokrata politikus támadásával arra válaszolt, hogy az elnök lánya korábban szintén a Twitteren nyilvánította ki szolidaritását a hétvégén a texasi El Pasoban, illetve az Ohio állambeli Daytonban történt lövöldözések áldozatai felé: „Miképpen nemzetünk az El Pasoban és Daytonban értelmetlenül elvesztett életeket gyászolja, valamint imádkozik az áldozatokért és szeretteikért, úgy fel kell emelnünk hangunkat a gyűlölet, a terror és az erőszak ezen szörnyű és gyáva kinyilvánításainak elutasítása érdekében is”.

Ám Tlaib biztosította az elnök lányát arról, hogy az imái nem működnek – írja a The Jerusalem Post. Emellett arra buzdította Ivanka Trumpot, hogy az apja tweetjei között nézzen körül, ha választ akar találni a vérengzések miértjére. „216 nap alatt 251 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. (Trump) Minden nap erőszakra ösztönöz a gyűlöletre épített politikájával és a rasszizmusával. Több ember hal meg, mert elmulaszt harcolni a fehér felsőbbrendűséget hirdető terroristák ellen. Ők azok, akik utálják Amerikát” – tweetelte Tlaib, Trump korábbi, nagy vihart kavart üzenetére utalva, amelyben az elnök áttételesen Amerika-ellenességgel vádolta az egyik botrányos kifejezéstől a másikig siető fiatal, progresszív demokrata képviselőnőket.

A twitteres támadás egy nappal azután történt, hogy két tömeggyilkosság rázta meg az Egyesült Államokat. Az El Paso-i támadást ráadásul faji indíttatású belföldi terrorizmusként kezelik a hatóságok. Az ohiói támadás lehetséges motivációit jelenleg is vizsgálják.

Tlaib Twitter-bejegyzése az online közösség számos felhasználóját azonnali reakcióra késztette. Sokan azzal vádolták, hogy a tragédiát politikai haszonszerzésre használta, mások az áldozatokkal szembeni tiszteletlenségét rótták fel neki.

Az USA nácibojkottjával kelt a BDS védelmére Rashida Tlaib

De hiába, a Képviselőház elsöprő többséggel, 398-17 arányban megszavazta azt a határozatot, amely elítélte az Izrael ellehetetlenítésén iparkodó BDS mozgalmat