Trump „eredeti” hazájukba küldené vissza a tiszteletlen demokratákat

Újabb Twitter-bombájával a fiatal progresszív demokratákat bírálta az amerikai elnök, miközben az egyik legfőbb riválisának a védelmére kelt.

Nagyon érdekes látni a „progresszív „demokrata képviselő asszonyokat, akik olyan országokból származnak, ahol a kormányok teljes katasztrófával egyenlőek (…) most hangosan és mérgesen mondogatják a Föld legnagyobb és legerősebb nemzetének, az Egyesült Államok népének, hogy miként kell kormányozni. Miért nem mennek vissza, és segítenek helyreállítani a teljesen lerobbant és bűnözéssel fertőzött helyeket, ahonnan jöttek?

idézi az Independent Donald Trump Twitter üzenetét.

A brit lap, amely breaking news-ként ajánlja vasárnapi internetes oldalán a hírt, hangsúlyozza: nem lehet pontosan tudni, hogy az elnök kikre is gondolt, de a lap szerint valószínűsíthető, hogy azokra a fiatalabb és radikálisabb demokratákra, akikről már mi is számtalan alkalommal írtunk: a latin származású Alexandria Ocasio-Cortezre és a szomáliai eredetű Ilhan Omarra.

Aztán jöjjenek vissza és mutassák meg nekünk, hogyan kell ezt csinálni. Ezek a helyek súlyosan igénylik a segítséget, nem lehet eléggé sietni.

— tette hozzá Trump, aki immáron sokadik alkalommal kelt ki bizonyos „progresszív demokraták” miatt. A brit lap szerint Trump cérnája azért is pattant most el, mert a képviselőtársai azt állították, hogy az elnök azt sem tudja, hogy ők honnan származnak.

Ebben a cikkben eláruljuk, miért foglalkozunk annyit Ilhan Omárral

A demokrata párti muszlim képviselőnővel két alapvető gond van: amiket beszél, és amikről hallgat.

Habár első bírálói között többen is rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolják az amerikai elnököt, a történethez szorosan hozzátartozik, hogy Trump Twitter-üzenetével védelmére kelt a Demokrata párt egyik veterán képviselőjének, Nancy Pelosinak.

Mint említette, ellenzéki kollégája nem véletlenül panaszkodott néhány fiatalabb párttársára az utóbbi időkben. Pelosi szerint káros hatása van, hogy többen a párttársaik kritizálására használják a közösségi oldalakat. Trump egyenesen azt írta, hogy Pelosival szemben „tiszteletlenek voltak, és ezt ő (Pelosi) nem hagyhatja annyiban”.