Trump „eredeti” hazájukba küldené vissza a tiszteletlen demokratákat

Újabb Twitter-bombájával a fiatal progresszív demokratákat bírálta az amerikai elnök, miközben az egyik legfőbb riválisának a védelmére kelt.

Nagyon érdekes látni a „progresszív „demokrata képviselő asszonyokat, akik olyan országokból származnak, ahol a kormányok teljes katasztrófával egyenlőek (…) most hangosan és mérgesen mondogatják a Föld legnagyobb és legerősebb nemzetének, az Egyesült Államok népének, hogy miként kell kormányozni. Miért nem mennek vissza, és segítenek helyreállítani a teljesen lerobbant és bűnözéssel fertőzött helyeket, ahonnan jöttek?

idézi az Independent Donald Trump Twitter üzenetét.

No Title

So interesting to see „Progressive” Democrat Congresswomen, who originally came from countries whose governments are a complete and total catastrophe, the worst, most corrupt and inept anywhere in the world (if they even have a functioning government at all), now loudly……

A brit lap, amely breaking news-ként ajánlja vasárnapi internetes oldalán a hírt, hangsúlyozza: nem lehet pontosan tudni, hogy az elnök kikre is gondolt, de a lap szerint valószínűsíthető, hogy azokra a fiatalabb és radikálisabb demokratákra, akikről már mi is számtalan alkalommal írtunk: a latin származású Alexandria Ocasio-Cortezre és a szomáliai eredetű Ilhan Omarra.

Aztán jöjjenek vissza és mutassák meg nekünk, hogyan kell ezt csinálni. Ezek a helyek súlyosan igénylik a segítséget, nem lehet eléggé sietni.

— tette hozzá Trump, aki immáron sokadik alkalommal kelt ki bizonyos „progresszív demokraták” miatt. A brit lap szerint Trump cérnája azért is pattant most el, mert a képviselőtársai azt állították, hogy az elnök azt sem tudja, hogy ők honnan származnak.

Ebben a cikkben eláruljuk, miért foglalkozunk annyit Ilhan Omárral

A demokrata párti muszlim képviselőnővel két alapvető gond van: amiket beszél, és amikről hallgat.

Habár első bírálói között többen is rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolják az amerikai elnököt, a történethez szorosan hozzátartozik, hogy Trump Twitter-üzenetével védelmére kelt a Demokrata párt egyik veterán képviselőjének, Nancy Pelosinak.

Mint említette, ellenzéki kollégája nem véletlenül panaszkodott néhány fiatalabb párttársára az utóbbi időkben. Pelosi szerint káros hatása van, hogy többen a párttársaik kritizálására használják a közösségi oldalakat. Trump egyenesen azt írta, hogy Pelosival szemben „tiszteletlenek voltak, és ezt ő (Pelosi) nem hagyhatja annyiban”.