Trumpért harcol a zsidó republikánus szupermodell

Bár a modellszakmából többen is kiközösítették, az idén tavasszal zászlót bontó Jexodus egyik vezetője optimista, és hite rendületlen Istenben – és alighanem Donald Trumpban is.

Egy 23 éves bombázó manöken kezdte idén márciusban nyilvánosan is elcsábítani a hagyományosan demokratákhoz sorolt a zsidó szavazókat Amerikában. Elizabeth Pipko akkor hivatalosan a Jexodus-ra keresztelt mozgalom arca lett, amivel a republikánusok a zsidó választókat célozták meg.

A Jexodus szellemi atyja Jeff Ballabon, aki régóta mozog republikánus zsidó körökben, illetve Ballabon gyakori szerzőtársa, Bruce Abramson. A szervezet szóvivőjének Pipkót kérte fel, aki bár korábban fürdőmodellként is dolgozott, magát „vallásos zsidóként” definiálja.

Az emberek mindig zavarban voltak korábban amiatt, hogy amíg csütörtökönként úszódresszes felvételeket készítettek rólam, addig pénteken a zsinagógába mentem. Én minderre szuperbüszke vagyok!

— fogalmazott Elizabeth Pipko egy amerikai TV-társaság riportjában.

Instagram

No Description

A Trump 2016-os kampánya alatt megismert szerelmével — akivel közösen dolgoztak a republikánus sikerért — tavaly házasságot kötő Pipko hozzátette: mindig is tudta, hogy a vallás fontos lesz az életében. „Bármit csinálok is, Isten velem van” – fogalmazott.

A szépséges politikai újonc mozgalmának egy jelentősebb kampányeseménye zajlik a napokban. Céljuk az elnök következő választási sikerének elősegítése. 

A mozgalom elsősorban New Yorkban és Floridában próbálja a demokrata pártból való exodusra rábírni a zsidó szavazókat.

A televíziós riportban Pipko megemlíti azt is, hogy korábbi szakmájából, a modellvilágból sokan kiközösítették, mióta elkötelezte magát Donald Trump mellett, de szerinte eljött az az idő, hogy akkor is felvállalják nézeteiket, ha az másoknak nem tetszik.

Elfordulhatnak a fiatal zsidók az amerikai baloldaltól?

Blexit után Jexodus: fiatal zsidók is elhagynák a Demokrata Pártot.