Élő tévéadás igazolta Trump „patkányozását”

Épp a riporternő bejelentkezése közben futott el egy patkány a sikátorban. A műsor arról szólt, mit szólnak a baltimore-iak az elnök minapi éles kritikájához.

Maxine Streicher épp élőben tudósította Fox45 csatornát a Maryland állambeli Baltimore egyik városrészéből, mit is szólnak a helybéliek Donald Trump „patkányozásához”, amikor a kamera körülpásztázta a környéket.

A riport arról szólt, hogy a város lakosai szerint vannak ugyan köztisztasági, bűnözési és egyéb problémák, nagy a szegénység, de ilyenek máshol is vannak, és mélyen felháborítják őket Trump szavai.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Amikor aztán a riporter azt idézte többektől, hogy Trumpnak oda kéne mennie, hogy saját szemével is lássa a reális helyzetet, a kamera épp egy patkányt mutatott, amelyik rejtekhelyéről átfutott valahová.

Mint arról nemrég írtunk, az amerikai elnök most amiatt kénytelen szembenézni a rasszizmus vádjával, hogy Twitteren élesen megtámadta az egyik baltimore-i körzet kongresszusi képviselőjét, Elijah Cummings-t, mivel a képviselő az elnök alkotmányos elmozdítását szorgalmazó mozgalom egyik leghangosabb vezéralakja.

Trump azt állította, hogy Cummings, aki sok éve képviseli körzetét a kongresszusban, sikertelen politikus, hiszen képtelen a saját városát rendben tartani. „Körzete egy gusztustalan, patkányok által fertőzött szemétdomb” – twittelte Trump nemes egyszerűséggel, hozzátéve, hogy „egyetlen ember” sem szeretne abban a városban élni.

A demokrata párti képviselők Trump kijelentésében rasszizmust véltek felfedezni, hiszen Cummings nemcsak afro-amerikai, de az általa képviselt körzet lakosai is túlnyomó többségben feketék, így minden bizonnyal az elnök a „patkányok által fertőzött” kifejezést az szegénységben élő afro-amerikaiakra értette.

A Trump kijelentését védők szerint az elnök csak az igazságot mondta. Baltimore valóban sikertelen város, a bűnözés a tizedik legmagasabb az országban, nagy a szegénység és a város infrastruktúrája katasztrofális állapotban van.

Ami a közbiztonságot illeti: irónikus módon ugyancsak Trump kritikáját igazolja az a tény, hogy kiderült: Cummings képviselő házát szombaton, még órákkal Trump első üzenete előtt kirabolták.

„Igazán rossz hírek! Elijah Cummings házát kirabolták. Sajnálatos!” – twittelte félre nem érthető szarkazmussal Donald Trump.

Trumpot most patkányozás miatt rasszistázzák

A demokraták szerint az elnök a „patkányok által fertőzött” jelzőt az szegénységben élő afro-amerikaiakra értette.