Élő tévéadás igazolta Trump „patkányozását”

Épp a riporternő bejelentkezése közben futott el egy patkány a sikátorban. A műsor arról szólt, mit szólnak a baltimore-iak az elnök minapi éles kritikájához.

Maxine Streicher épp élőben tudósította Fox45 csatornát a Maryland állambeli Baltimore egyik városrészéből, mit is szólnak a helybéliek Donald Trump „patkányozásához”, amikor a kamera körülpásztázta a környéket.

A riport arról szólt, hogy a város lakosai szerint vannak ugyan köztisztasági, bűnözési és egyéb problémák, nagy a szegénység, de ilyenek máshol is vannak, és mélyen felháborítják őket Trump szavai.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Amikor aztán a riporter azt idézte többektől, hogy Trumpnak oda kéne mennie, hogy saját szemével is lássa a reális helyzetet, a kamera épp egy patkányt mutatott, amelyik rejtekhelyéről átfutott valahová.

Mint arról nemrég írtunk, az amerikai elnök most amiatt kénytelen szembenézni a rasszizmus vádjával, hogy Twitteren élesen megtámadta az egyik baltimore-i körzet kongresszusi képviselőjét, Elijah Cummings-t, mivel a képviselő az elnök alkotmányos elmozdítását szorgalmazó mozgalom egyik leghangosabb vezéralakja.

Trump azt állította, hogy Cummings, aki sok éve képviseli körzetét a kongresszusban, sikertelen politikus, hiszen képtelen a saját városát rendben tartani. „Körzete egy gusztustalan, patkányok által fertőzött szemétdomb” – twittelte Trump nemes egyszerűséggel, hozzátéve, hogy „egyetlen ember” sem szeretne abban a városban élni.

A demokrata párti képviselők Trump kijelentésében rasszizmust véltek felfedezni, hiszen Cummings nemcsak afro-amerikai, de az általa képviselt körzet lakosai is túlnyomó többségben feketék, így minden bizonnyal az elnök a „patkányok által fertőzött” kifejezést az szegénységben élő afro-amerikaiakra értette.

A Trump kijelentését védők szerint az elnök csak az igazságot mondta. Baltimore valóban sikertelen város, a bűnözés a tizedik legmagasabb az országban, nagy a szegénység és a város infrastruktúrája katasztrofális állapotban van.

Ami a közbiztonságot illeti: irónikus módon ugyancsak Trump kritikáját igazolja az a tény, hogy kiderült: Cummings képviselő házát szombaton, még órákkal Trump első üzenete előtt kirabolták.

„Igazán rossz hírek! Elijah Cummings házát kirabolták. Sajnálatos!” – twittelte félre nem érthető szarkazmussal Donald Trump.

Trumpot most patkányozás miatt rasszistázzák

A demokraták szerint az elnök a „patkányok által fertőzött” jelzőt az szegénységben élő afro-amerikaiakra értette.