AOC: nem Izraelt, hanem a megszállást támadom

AOC

Alexandria Ocasio-Cortez New York-i demokrata képviselőnő egy amerikai rádióműsorban próbálta megvédeni korábbi, Izrael-ellenes kijelentéseit.

Az i24News izraeli hírportál beszámolója szerint a Hot 97 rádióállomás műsorvezetője, Ibrahim „Ebro” Darden azt a felütést adta a beszélgetésnek, miszerint:

„Hogy lehetnek fehér felsőbbrendűségét hirdető zsidók?”

Aztán félreértések elkerülése végett részletesebben is kifejtette, mit szeretne hallani:

„Hogy lehetnek pozícióban olyan [hehérházi tanácsadók] mint Stephen Miller? Hogy lehetnek olyan emberek, akik elfogadják a fehér felsőbbrendűséget és a rasszizmust, miközben zsidók?”

Persze végül nem bízta a véletlenre a választ:

„Ami Izraelben és Palesztinában történik, az nagyon nagyon nagyon mély, nagyon nagyon bűnös és igazságtalan!”

Ocasio-Cortez fél a zsidó lobbitól

A demokrata politikus szerint az AIPAC „le akarja vadászni”.

Ocasio-Cortez nem állt le vitatkozni a műsorvezetővel, inkább csatlakozott hozzá:

„Abszolút! Úgy vélem, hogy országunk hozzáállása az izraeli-palesztin kérdéshez valójában generációs kérdés.”

A Demokrata Párt új reménysége, a 29 éves Ocasio-Cortez kijelentette, hogy „az izraeli fiatalok belebetegedtek” az izraeli kormányba, miközben mind a Benjamin Netanjahu, mind pedig a Donald Trump által vezetett kormányok szőnyeg alá söprik a palesztinok emberjogi kérdéseit.

„A jobboldal azt akarja elhitetni, hogy ha valaki Izraelt kritizálja, az antiszemita, pedig semmi sem áll messzebb a valóságtól!”

— jelentette ki Ocasio-Cortez.

„A megszállás ellen felszólalni nem egyenlő az Izrael-ellenességgel. Az nem azt jelenti, hogy valakinek a nemzettel, mint olyannal van problémája.”

Az emberjogi kérdésekről szólva Ocasio-Cortez kifejtette:

„Mindössze arról van szó, hogy az embert érdeklik az emberi jogok és meg kíván győződni arról, hogy a palesztinok jogai is egyenlőek az izraeliekével. Márpedig rengeteg aggasztó dolog történik arrafelé.”

Ocasio-Cortez, aki gyakran utal saját állítólagos szefárd felmenőire, hozzátette, hogy „bár a zsidókat az emberiség történelmének jelentős részében üldözték, mégsem hiszem, hogy a palesztinok problémáinak szőnyeg alá seprésével lehet biztonságot teremteni.”

„Úgy vélem, hogy az igazságtalanság veszélyezteti a biztonságot, és ha egy embercsoportot marginalizálnak és marginalizálnak és marginalizálnak, ha az embereknek nincs hozzáférésük tiszta ivóvízhez, akkor mi más választásuk maradna, mint tüntetni? Ennek nem kéne így lennie”

— osztotta meg gondolatait a képviselőnő.

Ocasio-Cortez az Izrael-ellenes bojkottmozgalom mellett

A demokrata kongresszusi képviselőnő ismét a zsidó állam ellen lép fel.